NAUKA I KVAZINAUKA (izvorište inspiracije za mnoga SF dela) > KOMPJUTERI, HARDVER, SOFTVER, INTERNET, TELEKOMUNIKACIJE...

Kompjuter se sam gasi tačno na 30 minuta

(1/20) > >>

Boban:
Ima li neko neku ideju?Naravno, nemojte da mi nudite da sređujem Power settings jer je to postavljeno da se ništa ne radi, ne gasi, ne pali bez pritiskanja određenog dugmeta. Sve je na "Do nothing". Takođe,pregledao sam sve savete na netu koje sam našao i ništa ne pomaže.Gasi se tačno na 30 minuta u sekund, to ne može da bude hardverski problem, samo softverski. Nema nikakvih pregrevanja, temperatura procesora ne prelazi 21 stepen, a matične ploče 28. Do juče je sve radilo potpuno normalno, a od danas satiranje.
Možda Windows ima negde opciju da kada shvati da je nelegalan uključi to...Možda neka opcija u BIOS-u...

Petronije:
Moguće da je nešto oko loših napona. To što se dešava na svakih 30 minuta može da znači da ploča detektuje nepravilnosti pa trigeruje neke sigurnosne procedure (restart). Otvori kućište i pregledaj kondenzatore na ploči da se nisu naduvali. Pogotovo pregledaj one oko procesora. Ako su malo odradili kao na slici, to je 99%. Ako ne, probaj sa drugim napajanjem. Koliko dugo ti je taj setup radio pre nego što je počeo da restartuje? Jesi li nešto menjao/dodavao?

Sent from my LEX820 using Tapatalk

Boban:
To je ova ploča. Nema tu vidljivih kondenzatora.Nije to ni prepotopski stara konfiguracija.


dark horse:
Da nemaš slučajno grafičku van matične ploče?

Boban:
Ne. Ja se nadam da je greška u napajanju... zaista bi me nerviralo da je crkla matična ne toliko zbog para nego zbog maltretmana da se nađe odgovarajuća i da se onda sve nanovo podesi, dotegne i reinstalira.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version