NAUKA I KVAZINAUKA (izvorište inspiracije za mnoga SF dela) > KOMPJUTERI, HARDVER, SOFTVER, INTERNET, TELEKOMUNIKACIJE...

Borba protiv zaštite na DVD-u

(1/3) > >>

Ghoul:
Zna li neko kako da bypass-ujem anti-copy enkripciju na DVD-u – prvi put se susrećem sa ovako zaštićenim DVD-om. Mora da ima neki program za borbu protiv prokletih legalista!
Za kopiranje inače koristim DVD shrink – ako se pojavilo nešto bolje-pametnije: feel free to enlighten me!

Black swan:
ima neki program koji se zove alcohol tako sam bar čuo kažu sve zaštite probija

morbius:
Ja lično koristim IsoBuster. Još nisam naleteo na disk koji on nije u stanju da iskopira.

morbius:
Ups, sa zadrškom videh da želiš da iskopiraš DVD film. IsoBuster je recimo odličan za video igre ili audio diskove, a takođe može da spasava podatke sa oštećenih diskova, ali ne može da se nosi sa DVD enkripcijom. Može on da iskopira sadržaj, ali ga posle ne možeš posmatrati.
Prvi, a možda i najpopularniji program za tu namenu je DVD Decrypter. Njegov razvoj je nedavno prekinut pošto je Holivud pritisnuo lika koji ga je razvijao, ali neće ti biti suviše teško da ga skineš sa nekog od warez sajtova. Ima i boljih programa za ovu namenu kako čujem, ali se nikad nisam mnogo interesovao za njih, pošto do nas dolaze već razbijeni piratski filmovi koji ne koriste zaštitu.
Kada želiš da puštaš filmove sa regionalnom zaštitom, koristi AnyDVD, svi se uglavnom slažu da je najbolji program te namene, što ja ne mogu da potvrdim, pošto ponavljam, gledam samo pirate.

Ghoul:
Da, anyDVD mi završava tu vrstu problema SA REGION-ZAŠTITOM, pošto ja češće gledam originale no rezance, i to dvd-a iz USA, Azije i Evrope.
Ali ovo mi je prvo sretanje sa copy-protected diskom: uspeo sam čak da ga iskopiram na hard, ali ne mogu da ga režem jer jer je veliki oko 6,4 giga, tako da mora da se šrinkuje, a shrink kao što rekoh ne može da ga otvori...

Nego, downloadovao sam iso-buster, ali čak ni on nije uspeo da mi prebaci neke divxe koje sam u ranim, naivnim danima rezao na shitty Princo DVD diskove (srećom, brzo sam shvatio koliko su oni sranje, pa toga nema mnogo!). Ima li neko ideju kako spasiti te filmove? DA LI JE ALKOHOL JEDINO PREOSTALO REŠENJE?!

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version