DRUGA STRANA SVETA (prostor za potpuno ne-SF&F teme) > MUŠKO-ŽENSKE PRIČE, DOM I PORODICA
Neravnopravnost muškaraca u odnosu na žene
Boban:
Stvarno je dosta tog feminističkog sranja da su žene potlačene i izraubovane, te da su muškarci sve prigrabili sebi.
Evo prilike da nabrojimo situacije u kojima su žene u ovom muškom svetu u očiglednoj prednosti.
Za zagrevanje:
RADNI VEK... Obrni-okreni, pet godina kraći od muškaraca. Em muškarci gube jednu godinu na vojsku i bar još jednu tokom života na vojne vežbe, plus je ženama omogućeno da sa pet godina manje radnog staža dobijaju punu penziju. Da li je iko ikada čuo neku feminiskinju da se zalaže za izjednačenje godina staža za punu penziju?
Josephine:
Ne znam koliko se kvalifikujem u feministkinje koje pominješ, a nisam ni sigurna da li znaš šta je feminizam, ali ja sam jednom davno još izjavila da radni vek mora da se izjednači ako žene hoće tu ravnopravnost. Izjavila sam još štošta takve vrste.
Kasnije sam se predomislila u vezi sa tom ravnopravnošću. Pre svega jer je nemoguća u muškom svetu. Tek je ženska prednost u muškom svetu logička nemogućnost, i meni jasno nešto o tebi poručuje.
Ne priča mi se na ovu temu. O tome sam još pre deset godina...
Samo to?
M.M:
Kome će čika milicajac pre da naplati kaznu? Muškarcu ili ženi u kratkoj suknji? Interesantno je da se žene hvale takvim podvizima.
scallop:
Muškarcu u kratkoj suknji. :lol:
M.M:
Takva kombinacija od čika milicajca može da dobije i još nešto... npr. batine! :-D
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
Go to full version