FANOVI, MANIFESTACIJE, SAJTOVI, BLOGOVI, UDRUŽENJA... > KOMPJUTERSKE IGRE, VIDEO IGRE, RPG, KLASIČNE IGRE...
Neverwinter nights
SANdMAN:
..upravo sam zavrsio. da sam znao da sam bio ovako blizu kraja zavrsio bi je pre neke tri nedelje kad sam intenzivno igrao. Nije losa, graficki sigurno nesto trenutno tehnicki najsavrsenije, sa puno glavnih i sporednih questova i jakom pricom.
Mada za sada meni najbolja FRP igra tog tipa po scenariju je i dalje diablo II. nenormalno jake animacije, sto graficki sto po prici o demonima koja je jako dobro strukturisana sa atmosferom poput barkerovih prica, prosto te iznenadi koliko je paznje posveceno jednoj igri.
jel igrao jos neko?
Melkor:
Diablo i Night su ipak igre sa razlicitim pristupom. Diablo je skoro cisti hack & slash dok Newerwinter ipak vise vuce na klasican RPG ( da sad ne ulazimo u detalje, tipa koju verziju AD&D-a fura i sl). Presao sam obe al mi je nekako ipak drazi 1. Diablo, kad se samo setim sa kako smo ga fanaticno igrali, cela moja ekipa :) Ne znam da li si probao Baldurs Gate II. Kudikamo je tezi i zanimljiviji od Neverwintera koji je ipak samo njegov nastavak after all.
SANdMAN:
nisam baldur II, i ovo sam na jedvite jade. nedostatak vremena a inace volim prelaziti ovakve igre tako sto zavrsim SVE questove (glavne i sporedne) pa cak bazam po internetu da vidim dal postoji takav kojeg nisam presao)
he, cudno sto si spomenuo baldur posto se bas tako zove senka iz "american gods". baldur moon mu je ime...
obi-dam!
nabora!
se-sum!
Melkor:
Ali morao je on da ubaci XXXXXXXX, ma i ime vise necu da mu pominjem :)
Steta sto si propustio. Posle Fallout-a najbolja stvar u zanru. Ali ima vremena, ja stalno govorim: jednog dana kad odem u penziju i procitam sve knjige koje sam propustio i odigram sve igre i spavam sa svim d... ehem. Ali jako dobra igra u sv.sl.
Lurd:
Odigr'o, davno. Nije losa, samo smori malo na kraju, kolji, udri, trci, preturaj po chestovima. Dobra je, ali koliko sam razumeo, njen najvechi kvalitet je to sto GM-ovi mogu sami da prave avanture i da vode igracce. I sve to moze da se menja u toku igre.
Zavrsio sam sa fajterom, a posle mi je bilo zao sto nisam sa Barbarianom, meni najdrazom klasom iz Heroja. Jos posle mi je bilo zao sto nisam sa rendzerom, a onda sa druidom, pa sa rougom, pa itd. Hteo sam samo da kazem da mi je to veliki problem kada igram RPG-ove. Nemam strpljenja da zavrsim, pa da probam sa drugim likom.
Od kompjuteerskog FRP-a ne znam da li ste igrali Morrowind. E, to je cisto ludilo. Kazu da je za zavrsavanje kompletne igre potrebno 500 (PET STOTINA) sati aktivnog igranja! Pa vi vidite. A uz to i izgleda fenomenalno i potpuno je nelinearna u smislu da radis sta god, ali STA GOD hoces. Na pocetku kada pravis lika odredjujes mu i horoskopski znak.
Ja u NWN, nisam resio nekoliko kvestova, recimo onaj Ruins of Ilusk. Voktruove ne koristim, jer volim da se uzivim, da vodim lika kroz svet.
Diablo je odlicna igra, ali nije isti tip kao i standardne frpare, ovo je vise akcija.
Inace , jedina igra gde sam potpuno mogao da napravim lika po sebi i da se uzivim da sam ja tamo je, naravno, Folaut, majka svih igara (skoro).
Nego, Melkore, jel se tebi vise svidja kec ili dvojka. Arkanum isto jebsuje kevu, esi igrao? Sta kazes da pokrenemo topic o tome?
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
Go to full version