DRUGA STRANA SVETA (prostor za potpuno ne-SF&F teme) > RAZONODA, ZABAVA, DOKOLICA...
The Crippled Corner
Ghoul:
--- Quote from: "crippled_avenger" ---Gledao sam neki crnacki flick RIDE OR DIE. Iako bljestava fotografija i sporadicno inventivni rakursi cine da se ovaj film proguta, prosto me cudi koliko se vise nisam zgadio na ovako nekoherentan i neambiciozan komad.
--- End quote ---
mene ne cudi.
covek koji moze da proguta onu ranu nepodopshtinu Ronny Yua [LEGACY OF RAGE], nadje opravdanje zasto je DOBRO sto je to toliko konfekcijski, rutinski otaljano, i nadje razloge zasto to treba da bude tragikomicno i trapavo i uber-passe= taj covek moze SVE da proguta.
ali nema veze, dobar si ti decko.
a sa cripple-wear sunglasses [Znak Shag. TM Ltd.] bices jos vise cool.
crippled_avenger:
Kako rece moj potencijalni imenjak CrAven, `Rad u zanru me je ucinio parijom...`
Medjutim, ja i dalje stojim pri stavu da je LEGACY OF RAGE vrlo dobar film. Naime, Yu je u ovom filmu vec 1986. radio savremeno koreografisanu akciju i neka resenja `heroic bloodsheda` je naprosto priblizio americkoj filmskoj gramatici. Sa glumcima kao sto su Brandon Lee i Michael Wong koji su anglosaksonski Kinezi, on uspeva da na filmu ostvari bezmalo holivudski look. A kada je film postao bezmalo holivudski udaljio se od geta HK filma. izasavsi iz tog geta, filmu su nametnute izvesne konvencije, da bi ih Yu onda porusio smrcu glavne junakinje i onakvim krajem.
svemirko:
pitanje za avengera: sta mislis o TV filmovima kod nas i koji bi posebno izdvojio kao prekretnicu u istoriji domaceg TV filma
(:arrow: xnerd ) :D
crippled_avenger:
Zanimljivo pitanje.
Domaci TV film je u velikoj stagnaciji koja je samo na trenutak zaustavljena akcijom profesora Perisica kada je nekoliko tekstova novih autora ponudio RTSu. Drama Ive Mitrovic je zamalo cak i uspela da preokrene stvari, medjutim Sotrina realizacija je onemoguicila neke vece domete...
Salu na stranu, RTS ce barem iz demagogije, pre ili kasnije morati da pruzi priliku mladim piscima i sto je jos vaznije mladim rediteljima. Setimo se primera jedne od najboljih TV drama ikada TELEFOMANIJE Milutina Petrovica po tekstu Vladimira Djurica Djure. To je TV drama iz koje je Dragojevic pokrao citav MI NISMO ANDJELI, i ideoloski i diozajnerski. To je velika generacijska stvar. Takva stvar se kod nas jos nije desila, iako je scenario za ZAJEDNICKO PUTOVANJE sadrzao svez generacijski pogled na istoriju, samo sto je upropascen losom realizacijom...
crippled_avenger:
Ako cu ikome napraviti zazubice, mogu da se povhalim kako sam procitao scenario za MI NISMO ANDJELI 2.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version