FANOVI, MANIFESTACIJE, SAJTOVI, BLOGOVI, UDRUŽENJA... > KOMPJUTERSKE IGRE, VIDEO IGRE, RPG, KLASIČNE IGRE...

Igra godine

<< < (3/82) > >>

Perin:

--- Quote from: Meho Krljic on 02-11-2015, 11:19:14 ---
Tako da, nećemo se složiti. Ali možemo da ćaskamo!

--- End quote ---

Naravno! A, na kraju dana, možemo da prozborimo koju o izborima tih famoznih sajtova za gejmere!!!

ridiculus:
Pa vi već stavljate na spisak igre koje nisu ni izašle, a kamoli da ste ih igrali! :o

Tomb Rider, Fallout... I šta će jadni Fallout ako bude samo jako dobar, ali ne i najbolji? :cry: Podbacuje očekivanja? Unapred veštački iskonstruisana, ali ipak očekivanja.

Možda bi trebalo da napišem duži tekst zašto smatram Prison Architect značajnijom (video-, ne role-plejing) igrom od Witchera 3, koga nisam igrao, ali sam dovoljno čitao o njemu? Ovaj drugi je možda i RPG godine, ali to je samo jedna cifra - RPG 2015! Doći će i 2016, 2017, itd. Inkrementalna promena ne znači mnogo kada se gleda istorijski. S druge strane, "značajniji" ne znači isto što i "bolji", tako da je odgovor na podrazumevano pitanje iz naslova teme stvar perspektive, tj. da li ste samo ekstremno subjektivni i merite samo lično zadovoljstvo ili uzimate u obzir širi skup elemenata - talase koje odredjena igra šalje kroz medijski etar, uticaj na developere i fanove i sl. Što reče Mehmet na početku: korisna kategorija za merenje dešavanja u industriji.

Meho Krljic:
Pa, ne pominjem Fallout, Tomb Rider i Battlefront tek tako. Ima indicija da će biti valjane. Naravno, ovde stvarno MNOGO toga zavisi od ličnih ukusa i afiniteta. Recimo, Neomeđeni bi sad da se pobije jer je igrao Final Fantasy VII "satima". 4,4 sata, konkretno, kako veli Steam. U poređenju sa, čekajte da vidim...

...

243 sata Pillars of Eternity (dok ovo kucam i dalje je igra), 237 sati Divinity OS ili 112 sati Age of Decadence koju ima manje od dve nedelje, jelte.

Dakle, Neomeđeni ima jasan fokus i to je legitimno i osećao bih se sasvim uzaludno da pokušavam da ga ubedim kako je baš Yakuza V igra godine. Ili Bloodborne for that matter. Čovek zna šta voli i traži u igrama (godine) i zna da toga nema u ovim igrama.

Kao što meni, uz najbolju volju Forza ili DriveClub ne bi mogli da budu igre godine iako bih mogao intelektualno da pojmim zašto su to fenomenalne vozačke igre. Čak i da ih igram. DriveClub sam i igrao, ima na mom JuTjubu materijalni dokaz za to. Ali klasičan vozački žanr zaista nije dovoljno visoko na listi mojih interesovanja..

Što je sasvim u redu. Mislim da su razlike između Divinity: Original Sin i Rocket League suštinski dosta veće nego što su razlike između deset najboljih romana godine po izboru bilo koje novine ili, čak, deset najboljih filmova godine. Igre imaju radikalno drugačije zahteve od svojih potrošača pa će tako nekome CYOA biseri poput 80 Days ili The Yawhg biti potpuno na srcu a ostaće leden prema Nuclear Throneu ili OlliOlli i obrnuto.

A to bogatstvo ovog medija je nešto što treba intenzivno negovati.

Perin:

--- Quote from: Meho Krljic on 02-11-2015, 23:08:42 ---Pa, ne pominjem Fallout, Tomb Rider i Battlefront tek tako. Ima indicija da će biti valjane. Naravno, ovde stvarno MNOGO toga zavisi od ličnih ukusa i afiniteta. Recimo, Neomeđeni bi sad da se pobije jer je igrao Final Fantasy VII "satima". 4,4 sata, konkretno, kako veli Steam. U poređenju sa, čekajte da vidim...

...

243 sata Pillars of Eternity (dok ovo kucam i dalje je igra), 237 sati Divinity OS ili 112 sati Age of Decadence koju ima manje od dve nedelje, jelte.

Dakle, Neomeđeni ima jasan fokus i to je legitimno i osećao bih se sasvim uzaludno da pokušavam da ga ubedim kako je baš Yakuza V igra godine. Ili Bloodborne for that matter. Čovek zna šta voli i traži u igrama (godine) i zna da toga nema u ovim igrama.

Kao što meni, uz najbolju volju Forza ili DriveClub ne bi mogli da budu igre godine iako bih mogao intelektualno da pojmim zašto su to fenomenalne vozačke igre. Čak i da ih igram. DriveClub sam i igrao, ima na mom JuTjubu materijalni dokaz za to. Ali klasičan vozački žanr zaista nije dovoljno visoko na listi mojih interesovanja..

Što je sasvim u redu. Mislim da su razlike između Divinity: Original Sin i Rocket League suštinski dosta veće nego što su razlike između deset najboljih romana godine po izboru bilo koje novine ili, čak, deset najboljih filmova godine. Igre imaju radikalno drugačije zahteve od svojih potrošača pa će tako nekome CYOA biseri poput 80 Days ili The Yawhg biti potpuno na srcu a ostaće leden prema Nuclear Throneu ili OlliOlli i obrnuto.

A to bogatstvo ovog medija je nešto što treba intenzivno negovati.

--- End quote ---

Da, da. Recimo, kad smo već kod igara koje retko ko igra na ovom forumu, pa, ako pogledamo MOJ Steam akaunt, najviše sati sam proveo u...

FOOTBALL MANAGERU.

I meni je ta igra sjajna, da se razumemo - naravno, sve te verzije svake godine što izlaze donose tek malo novih stvari, ali sama premisa i mikromenadžment u igri je prava navlakuša. Ali, eto, verujem da Meho uopšte ne vidi smisao igranja takve igre (izvini Meho, samo te navodim kao primer, možda i verovatno grešim) jer on možda ne posećuje kladionicu svake subote i nedelje, ne gleda utakmice itd, itd, što su svakako bitni preduslovi za igranje (to jest ljubav prema) ove igre.

Itd, itd...

ridiculus:
Imam sličan stav prema vožnjama (kao Meho), ali, ipak, kada bi se pojavilo nešto tipa Wipeout za naše doba, ili Mario Cart, svaki igrač iole širih sklonosti bi trebalo da obrati pažnju... držim.

Čudno mi je da vidim 80 Days na ovoj temi - ne mogu da se naviknem da spada i u ovu godinu, toliko često sam je gledao na listama iz prethodne. Mada svakako spada u centar mog domena interesovanja.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version