NAUČNA FANTASTIKA, FANTASTIKA i HOROR — KNJIŽEVNOST > PERIODIKA

Broj Argus Books Online Magazine o ženskoj moći

<< < (2/60) > >>

MDj:
Dobro, temu sam otvorila, urednicku duznost sam ispunila, pa ste slobodni da komentarisete sadrzaj casopisa jednom kada se pojavi u online formi, ukoliko pozelite. :)Аксентије Новаковић:
Колика ће бити цена часописа?

MDj:
Za odjavnu špicu, evo jedne genijalne (nenamerne?) feminističke scene iz priče Darka Sudžuma, totalno u mom fazonu:):--- Quote ---Rekla je – znaš, ima nešto mračno u tebi. Dušo, ja sam umetnik, bez naše pomrčine, bez naših mrakova, nikada vama, ljudima, ne bi svanulo! Umetnost?, dreknula je ona. Čuj, Mračni (smem li da te zovem Mračni?), sad ću se popišati na tvoju umetnost. I zaista, ona je, najpre izuvši štikle i stavljajući ih pod mišku, prišla štafelaju, skinula prilično odmaklo malanje kojim sam se bavio prethodnog meseca, krvavo, znojavo, pošteno malanje, i, čučnuvši, spustila je gaće i popišala se na moju sliku, ponosno, prelimirano nazvanu Inkubacija mraka Čadora Nikiforoviča, od koje sam očekivao mnogo kod galerista i kritike. Gospođica je, dakle, pišala.

Draga, rekao sam, to je veoma vorholovski, no, ništa novo. Zar ne možeš bolje? Onda je prdnula, to je bio prvi put da sam čuo ženu kako prdi. Prdnula je, na moju sliku, prdnula na Čadora Nikiforoviča. Čučala je, stopala su joj bila u mokraći i spranoj boji, i prdela. Draga, preteruješ, pokušao sam da zadržim prisebnost. I to pišanje, molim te, nisam znao da ti je pising fetiš, ili to radiš za novac, priznaj, poznato je da je gospodin Nikiforovič dobrostojeći čovek, on plaća da se piša po njemu. Priznaj!

Naravno, ništa nije htela da prizna, već je navukla gaće, obula štikle i, dok je izlazila, dobacila mi – sreća tvoja pa sam na dijeti.


--- End quote ---

Аксентије Новаковић:
Ја таман тео да подржим, ал сам се попишманио кад сам видео да се ту ради о пишању и прдењу.
Мислим, ко би нормалан дао паре да чита пиш-пиш и прд-прд приче?

Dybuk:
Lepo. Red je da se cestita...moje cestitke urednici i autorima/autorkama.  :)

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version