FANOVI, MANIFESTACIJE, SAJTOVI, BLOGOVI, UDRUŽENJA... > KOMPJUTERSKE IGRE, VIDEO IGRE, RPG, KLASIČNE IGRE...

Kikstarter i druge javne finansirajuće platforme

(1/8) > >>

ridiculus:
Poseban topik za ovo, zato što je tako preglednije. Povod je moje saznanje da je Chris Park (Arcen Games) pokrenuo kampanju za zvanični nastavak njegove najbolje igre, AI War II.


http://youtu.be/LL4WfgbKGno


300 hiljada dolara nije nedostižno, jer AI War ipak ima zavidnu reputaciju, uprkos neuspehu Arcena da zainteresuje publiku za bilo šta drugo. Ili su možda ta dva povezana?

ridiculus:
Red je da se apdejtujemo u vezi ovoga.  :)


Iskreno, vesti su i dobre i loše. Ajmo prvo loše.


Ova kampanja (za AI War II) nema nikakve šanse da uspe. Čudo je uvek moguće, naravno, ali u ovom trenutku nedostaje više od 200 hiljada dolara - što je 2/3 zacrtane sume - a ostalo je 5 dana do završetka. Ovo je prva kampanja u kojoj sam odlučio da učestvujem.


A sada (relativno) dobre vesti. Chris Park - CEO Arcena i glavni dizajner - je na njihovoj stranici na Kikstarteru pre nekoliko dana napisao ovo. Evo ga kratki rezime za one koji ne žele da čitaju u detalje.--- Quote ---We will re-launch, but please do keep your pledges here or feel free to back, because you never know what might happen and you won't be charged if this fails or cancels.
--- End quote ---Ukratko, kampanja je bila preambiciozna i hteli su da finansiraju sve, dok je cilj većine takvih projekata da se nabavi podrška za 20-30% celokupnih troškova. (Iz tog razloga postoje dodatni ciljevi, i tako to.) Sledeća kampanja, koja će da sledi vrlo brzo, će imati skromniji cilj, koji će se postupno proširiti sa dodatnim pragovima.--- Quote ---We are losing a number of contractors, which is something I take very hard, but which was inevitable if this kickstarter did not succeed.
--- End quote ---

--- Quote ---Blue and myself will remain as the core staff, and we will be financially stable finally (for the first time in 7 years, in terms of not needing windfalls to leap between).
--- End quote ---

--- Quote ---Keith and Pablo will gain their income from crowdfunding for these projects, and thus the core 4 stay together as much as possible.
--- End quote ---

--- Quote ---Erik remains in his existing royalties-only capacity, which works well for everyone involved.
--- End quote ---"Blue" je Daniette Mann, umetnički direktor; "Keith i Pablo" su Keith LaMothe, glavni programer, i Pablo Vega, kompozitor i zvučni dizajner. "Erik" je Erik Johnson, pisac i čovek zadužen za PR.--- Quote ---We are extremely grateful and proud of what this kickstarter has accomplished so far, because only 1% of KS projects even make it to $50k, apparently.  At the time of this writing we're at $84k.  I wonder if we can break $90k!  That would be pretty freaking awesome as a note to end on before we re-launch.
--- End quote ---

--- Quote ---We're going to be talking to folks a lot as we prepare for the re-launch, so you'll know what's up as we move forward into that.
--- End quote ---

ridiculus:
Dobro... posle neuspešne kampanje za AI War II, krenula je nova, sa izmenjenim pristupom. Traži se 50 hiljada američkih dolara, sa dodatnim ciljevima do 90 hiljada (suma dostignuta u prethodnoj kampanji). Izgleda da je to razumniji pristup, pošto je za sada (posle jednog dana) dostignuto 48 hiljada.


Inače, ovaj topik nije bio namenjen samo ovoj igri, inače bi se zvao tako, već je tu da ukaže na neke zanimljive Kickstarter, Indiegogo, Fig ili slične "crowdfunding" projekte. Jedino što mi ništa nije privuklo pažnju ovog meseca.

Meho Krljic:
Bez mnogo napora pregurali su 50.000. A imaju još 30 dana. Meni se srce cepa što Arcen prolazi kroz ovakve muke poslednje dve godine iako konzistentno prave neke od najboljih igara u svojim žanrovima (da ne pominjem da sam ja i dalje u nemogućnosti da dajem pare kroz kikstarter...), ali to je novo podsećanjeda nikada nije dovoljno praviti dobre igre i da su brendiranje i marketing, avaj, veoma značajni i za grassroots indi developere... Mislim, Two Tribes su se od originalnog gejm divelopmenta oprostili onakvim remek delom kakvo je Rive, a kojekakav polusvet po Steamu zgrće pare nedovršenim survival igrama i šuterima sklopljenim od default objekata i tekstura iz Junitija zato što više vremena posvećuju fejsbuku, tviteru, instagramu, tviču itd. nego pravljenju igre...

ridiculus:
Golopov Phoenix Point zvanično na Figu! I za sada mu ide dobro.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version