STRIPOVI, ILUSTRACIJE, ANIMACIJA > DOMAĆE STVARALAŠTVO

Konkurs za ilustrovanje grafičkog romana "Spiridonova potera za neuhvatljivim"

(1/7) > >>

scallop:
Nedavno, u sklopu potpunog ignorisanja mojih radova, jedva se provukla informacija o mojoj priči SPIRIDONOVA POTERA ZA NEUHVATLJIVIM iz jednog od poslednjih brojeva SIRIUSa. Budući da je neki smatraju epskom i sve aktuelnijom u dogovoru sa Tardisom objavljujemo konkurs za ilustratora. Prijave sa CV, pokaznim radovima i vašim očekivanjima poslati na spiridonkonkurs2016@gmail.com.

Scordisk:
Hm, možda ispadnem glup, ali jedno pitanje samo: koja je razlika između grafičkog romana i stripa? Koliko bi to ilustracija bilo? I u kojoj tehnici? Crno belo, kolor, olovkom, ili one ilustratorske džidža bidže što samo prosvećeni znaju da rade?

scallop:
Pitanje je na mestu. Ja ću biti krajnje primitivan: grafička novela je tačno nasred puta između pisanog dela i stripa. Preilustrovana priča ili previše tekstualan strip. Naravno, sva druga mišljenja mogu da pretenduju da su tačnija od moga. Jedino, ovde ću ja odlučivati. Sa druge strane, u stripu razlikujemo dva autora, a u grafičkoj noveli postoji dvojno autorstvo. Likovni prikazi delom zavise od para, a većim delom od kvaliteta ilustracija. Pogledaj malo kako su Fipa i Kordej radili svoju priču. Dva majstora se nadmeću.

Scordisk:
wanderer, jel? Hah, ovde već vidim koricu i znam da je ovo ipak viša klasa :D

A jel ima negde piratizovana verzija te priče da se pročita?

scallop:
Imaš početak na Tardisovoj strani FB. Oni imaju i celi fajl.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version