Jel ti se osuše katkad usta od toliko pljuvanja, hejterko?
Ne. Jer znam ko si i koga glumiš ovde, a kakve si mi mejlove slao i šta mi pisao. Džabe ti je da kukaš i glumiš normalnu osobu sad.
Batice, mense čini da se u temi radi o svim profesijama, ne samo o obućarima, kožarima, automehaničarima i molerima.
Требало би разликовати занате у традиционалном смислу од професије/занимања, занат је вештина творења нечега (данас већином изумрла) која почива на светоме тројству шегрт - калфа - мајстор, а којег опстојство омогућава и надзире курија у виду занатског еснафа или цеха... с тим у вези, некад је вешт занатлија био цењен, а такав је често западао у мегалоегоманијакалну настраност да себе назива - уметником... истина, међа између занатства и уметности у давна времена не беше баш јасна, те таквоме треба опростити...
...у Београду још постоје реликти тих старих занатских четврти, рецимо на Чубури потез од Катанићеве до Београдског драмског позоришта и Црвеног крста, па цела Балканска улица, Краљице Наталије, Зелени венац и којегде... Земун и Дорћол наравно... у Македонској и дан данас постоји златар est. 1876... требало је само отићи и покупити причу, уклопити у СФ миље и побрати ловорике... просто ко пасуљ

...једној сам госпођи, архитекти, једном приликом рекао да је архитектура узвишен занат... увредила се, умало ме није ошамарила... али, госпођо, кажем, у- з - в - и - ш - е - н... узалуд, није хтела ни да чује... архитектура није занат... но, када је приупитах а шта јесте, није знала да се "одрази"...
...узгред, када ћеш да напишеш нешто о/у Вршцу, онако леп град, пун историје и могуће инспирације...