FILMOVI, TV SERIJE, ANIMACIJE > DOMAĆA OSTVARENJA, LOW-FI VIDEO

Drzavni sluzbenik

(1/2) > >>

Rade2:
„Državni službenik“ je uzbudljiva domaća serija koja će se odvažiti da prikaže rad srpske tajne službe u okolnostima savremene geopolitičke situacije. Ovaj sjajan špijunski triler možete premijerno da pratite već od nedelje, 24. marta, od 21.00 čas, na SUPERSTAR TV kanalu. U navedenom terminu premijerno će biti prikazane prva i druga epizoda nove serije.

Ostale epizode serije „Državni službenik“ biće emitovane nedeljom od 21.00 čas, premijerno na SUPERSTAR TV kanalu.

Junaci nove domaće serije su mladi ljudi pritisnuti bremenom ogromne odgovornosti velikim delom proistekle iz širokih ovlašćenja koja njihova pozicija nosi. Serija se bavi njihovim profesionalnim iskušenjima, ali i cenom koju u svemu tome plaća privatni i porodični život.

Iako zasnovana na izmišljenim događajima i likovima, serija je posvećena svima onima koji su položili svoje živote za očuvanje bezbednosti naše zemlje, o čijoj žrtvi mi nikada nećemo ništa saznati jer su bili zavetovani na tajnost, bez mogućnosti da dobiju spomenik ili status narodnog heroja iako su ga zaslužili.
Glavni junak je Lazar, mladi agent u usponu koji pokušava da pronađe ravnotežu između porodičnog i poslovnog života. Kada se velika opasnost nadvije nad Srbiju, i kada više ne zna ima li na koga da se osloni, Lazar shvata da će morati da podnese veliku žrtvu i da radi mimo pravila kako bi spasao svoje sugrađane, svoju porodicu i sebe samoga.

Pored Milana Marića, koji u seriji igra lik Lazara, ostale uloge tumače: Žarko Laušević, Nebojša Dugalić, Nenad Jezdić, Marta Bjelica, Ljubomir Bulajić, Radovan Vujović, Marko Baćović, Vaja Dujović, Vesna Trivalić, Marko Božić, Sonja Kolačarić, kao i mnoga druga poznata imena našeg glumišta.

Seriju „Državni službenik“ možete da pratite na SUPERSTAR TV kanalu, na poziciji 103 (u okviru osnovne mts TV ponude), kao i na poziciji 707 (u okviru HD paketa).
Nije loše, Dimitrije nije loše. Napravio si solidnu srpsku verziju 24 SATA,sa blagim primesama Balkanskih Pravila i Četvrtog Čoveka ( zanimljivo je da se oba glavna lika zovu Lazar, a Marić liči na mlađu verziju Koje).
Nego, da li sam dobro shvatio radnju:
Američki agenti su hteli da pomognu islamskim teroristima da izvrše napade po svetu, kako bi zapad imao opravdanje da napadne arapske zemlje. Američki agenti, sa svojim srpskim pomagačima (Jezdić) su se obratili predsedniku nacionalističke stranke (i njegovom kumu) i izložili mu ceo taj plan ( verovatno su sve pravdali to "vakcinicijom", odnosno, njihov argument je bio da će islamisti ionako kad tad napasti srbiju, pa bolje da se desi manji kontrolisani napad koji će uzbuniti i u pripravnost staviti našu vojsku i policiju, nego veći iznenadni napad sa razornijim posledicama) ubeđeni da će od njega dobiti podršku, ali ih je predsednik sa gnušanjem odbio i pretio da će ih raskrinkati, te su ga oni ubili ( i kuma). Drugi član stranke je prihvatio njihov plan i oni su hteli da on dođe na čelo stranke ( te su zato pritisnuli Berčeka), ali u tome nisu uspeli.crippled_avenger:
Ne.

Deo američke administracije (Trampov) je odlučio da Srbiju uključi u svoje bezbednosne tokove. Da bi to uradili ubili su političara i za to optužili Sandžaklije iako su egzekutori bili Slavkovi ljudi. Međutim, u javnosti se ništa nije desilo. Onda su smislili plan da ubace teroriste i da ovi izvrše jedan napad u Nemačkoj i jedan u Beogradu (koji bi osujetili) i da na taj način usmere Srbiju u svom pravcu. I u tome su na kraju uspeli.

Stranka je služila samo kao politički eksponent tog desnog ekstremizma koji su želeli da probude.

Na tom putu je bilo raznih peripetija jer ih je CIA provalila za napad u Minhenu i pohapsila ali su Rusi i Nemci ostali u talu i nastavili da sprovode plan kako je bilo dogovoreno.

Tako da kad na kraju uspe promocija Srpskog otadžbinskog saveza možemo reći da je ovo serija u kojoj negativci uspeju u osnovnom planu.


Sent from my iPhone using Tapatalk

Rade2:
A da li je Miloje naručio Karadžino ubistvo?
     Ima nekoliko indikatora za to:
1.Miloje je odmah ubio Rabrenovića bez da ga muči ili makar podrobnije ispita. Meni se tu odmah upalila lampica. Sve je to više delovalo manje kao afektivna osveta za ubistvo prijatelja, a više kao sračunato spašavanje vlastite kože, ondosno sprečavanje Rabrenovića da svedoči protiv njega.
2.Miloje  očito ima nešto sa Karadžinom ženom.
  2.a) Rabrenović je ubio Karadžu ali je poštedeo njegovu zenu, što mi je takođe bilo čudno. U sličnoj situaciji u bilo kojoj drugoj seriji/filmu i žena bi popila metak (svedok mora da se ućutka). Izgleda da je Rabrenović dobio naređenje od Miloja da ženu nedira.
3. Miloje je iz Rabrenovićeve kuće, uzeo skriveni laptop. On očigledno sadrži nešto zbog čega je Karadža ubijen.
4. Kada je Lazar uhvatio Rabrenovića, Rabrenović je bio prilično arogantan i samouveren, kao da kontroliše situaciju. Međutim, pre nego što će ga Miloje ubiti, postao je histeričan i nervozan ("i ti ćeš kada nebudeš više koristan završiti kao ja"). Mišljenja sam, da je Rabrenović računao da moze da napravi dogovor sa Milojem (laptop u zamenu za slobodu), ali se ispostavilo da Miloje već zna gde je laptop.

crippled_avenger:
Nije Milojević naručio ali su svi indikatori koje si prepoznao u principu namerno postavljeni tako kako si ij pročitao.
1) Mi ne čujemo šta je Rabrenović rekao Milojeviću, namerno je tu elipsa, a on ga ubija što deluje sumnjivo. Međutim, osim stvaranja lažnog traga publici ideja je bila da je Milojević čuo ko je naručio ubistvo i shvatio da je bolje da se tako "visok naručilac" nekako zadrži "za sebe", da je Služba preslaba da na to reaguje. Uostalom, posle toga njima Slavko maltene otvoreno govori da je ubistvo Karadžića on izveo za Amerikance.
2) Milojević ima vezu sa Karadžinom ženom. Da. To je onako lekareovski motiv koji sam uveo diskretno.
2a) Rabrenović je ubio Karadžića i smatrao je da Služba i ovako i onako zna da je on ubica to jest da će znati kada on to uradi i ne želi da bude ubica žene. Dakle, on ga ubija jer nema nameru išta da krije.
3) Milojević je uzeo skriveni laptop na kome je Rabrenović imao neke planove kako će se izvesti islamistička akcija u Beogradu. Ne znam zašto to nije adekvatno snimljeno :(
4) Da, Lazar deluje Rabrenoviću kao nekoga od koga će ga lako zaštiti njegovi nalogodavci, a od Milojevića očekuje da neće pucati jer i dalje ima veru u autoritet nalogodavaca. A onda kad shvati da nema, pusti da ga ubiju. Međutim, kasnije možemo reći da Milojević prepušta dizgine slučaja strancima kako stvar odmiče i po Ilijinoj naredbi uništava laptop itd. Dakle, shvatio je poruku ubistva iako je kaznio ubicu.

Rade2:
Hvala na odgovoru. Neke stvari u seriji nisu eksplicitno objasnjene i ostavljene su za gledaocevu reintepretaciju, ali ako ti kao autor kazes da je to tako kako je, onda uredu, to je tako kako je. Nestrpljivo ocekujem sledecu sezonu.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version