DRUGA STRANA SVETA (prostor za potpuno ne-SF&F teme) > UMETNOST I KULTURA
All That Jazz
Dreamlord:
Vidim topici o jazzu su maltene nepostojeci a cudi me da niko od ekipa sa foruma ne pokrece nesto po tom pitanju. Tesko mi je da zivim sa time da je jazz mrtav kod nas ali izgleda da je tako... :roll:
Dakle..
Da li volite jazz? Ko su vam omiljeni izvodjaci, albumi, stvari? Gde i kada slusate jazz? Ko je zadnji jazz koncert na kome ste bili?
Ajmo ljudi nek se prica malo o muzici koja ostavlja sve druge zanrove u prasini...
ginger toxiqo 2 gafotas:
...dusha mi je zaspala od umora,pa ne mogu da duzim!trenutno gustiram sledece albume koji se daju podvesti pod jazz:
-ELLA FITZGERALD-THE JEROME KERN SONGBOOK
-ERIC TRUFFAZ-BENDING THE CORNERS
-URSULA RUCKER-SILVER OR LEAD
...a sada cu da pokusham da a.s.a.p. zaspim uz sjajnu antiku-MILES DAVIS-BIRDLAND 1951!!!
laka mi noc!!!!!
Dreamlord:
Ella mi je draga ali mi je vocal jazz uvek na drugom mestu u odnosu na instrumental. Vise sam Nina Simone fan ali i Ella je klasa...
Bravo za Birdland 1951. Miles je tek poceo da siri svoja krila i da gradi svoj stil koji po meni kulminira u monumentalnom jazz izdanju i po meni najboljem albumu bez zanrovskih limita Kind of Blue. Odlican album napravljen od bootlega iz 1951 kada je Miles palio i zario sa Rollinsom, Blakeyem, Mingusom i ostalima. Meni je na ovom albumu Miles totalno atipican svom stilu. Covek je uvek bio olicenje cool-a koji je i zracio i pokazivao u svojim studijskim radovima. Ali na Birdlandu je agresivniji i u drugom svetlu. Dobar izbor...
Ursula po meni se igra sa idejom jazz-a ali je to pre svega po meni downbeat. Previse vague da bi se svrstalo u jazz ali moze. Nisam slusao ovaj album, Super Sista sam slusao i bio mi je OK...
Sorry no offence ali Truffaz get's no respect from me... :(
blasphemer:
Slusamo jazz od kad smo malo porasli (nekoliko godina unazad) samo poslednjih mesec dana slabije jer nikako da stignem da preslusam 100tinjak novih albuma raznorazne pop, rock, ambijent, hard core, metal produkcije. Jebiga, sta cu kad sam alav.
Ono sam vrteo u poslednje vreme je Hubbardov Outpost, Colemanov (Ornette) Something Else!!!!, Mingusov Mingus Dynasty,… Kind of Blue uvek! i na repeat! Isto tako i Empyrian Isles, a i Maiden Voyage!
Poslednji koncert na kome sam bio je Arve Henriksen. Ne znam dal’ mozemo da ga zovemo jazzom, ‘al tu je negde. A i na koncertu je bilo dosta jazzera. :)
Ici cu mozda na Arto Lindsaya mada latino-bosa nova bas i ne volim posebno, ali mozda zbog Lounge Lizards i saradnje sa Zornom, pa tako…
Na Patricia-u Barber 2. decembra svakako jer mi je omiljena zena u jazzu! :D
Stay jazzin’!
Dreamlord:
Hehehe...
Freddy The Cheek Hubbard... Genijalan album. Colemanov Something Else sam bas juce slusao, album je cale. Iz zlatnog perioda kada su velikani przili i pravi jazz impro je poceo da se razvija. U vreme kada je glamour big bendova i dixielanda postao zaboravljena stvar. Something Else je bas kao sto mu ime kaze, nesto..
Mingus Dynasty mi je second favorite posle Mingus Ah Um, ali takodje odlican album. Iako suprotnost Ornette Colemanu jer je Charlie bio veliki ljubitelj big banda a pogotovu Duke Elingtona. Sve dobar izbor. Dakle malo nas je ali nas ima...
Zadnji koncert na kome sam bio je Winton Marsalis u Berlinu, a zadnji dobar koncert kod nas kome sam prisustvovao je u Pat Metheny u SC-u. A na Patrici Barber se vidimo...
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
Go to full version