DRUGA STRANA SVETA (prostor za potpuno ne-SF&F teme) > UMETNOST I KULTURA
All That Jazz
divča:
Moj broj 1 :
Thomas Chapin Trio : Sky Piece (Knitting Factory, 1998)
Prvi put sam cuo za ovog, nazalost prerano preminulog genija, na radijskom predstavljanju posthumnog tribjut koncerta. Medju ucesnicima su bili i Mario Pavone, Michael Sarin, i sam Zorn ( svirao i na njegovom 'Menagerie Dreams'), koji ga priznaje, sa pravom, kao ubedljivo najtalentovanijeg saksofonistu svoje generacije. Sky Piece je, nazalost, njegov poslednji album, ploca retke lepote i snage.
Na ovom albumu svira alt i sopran, kao i razne vrste flauta, jednako superiorno.
Muziku je tesko opisati recima, ovaj album je dozivljaj; tipicno njujorski cvrsta, ali fleksibilna ritmika, nepogresiva u dinamici, Chapinovo sviranje je u rasponu od ekspresivnog fri ugodjaja, do etericnog i lirskog, cuju se odjeci Koltrejna i Erika Dolfija, na albumu je i Monkov standard 'Ask Me Now'.
Mog'o bi do sutra ovako, a da nista ne kazem; ovo je jedan od albuma koji mogu UVEK da slusam, i kako lepo rece jedan prikazivac:
: 'Quite possibly the most underrated recording in the history of modern jazz. If you don't have a copy you are letting precious time slip away...'
Tex Murphy:
Nisam neki fan džeza, tek povremeno odslušam ponešto. Imam još nekonzumiran MP3 Čarlija Parkera. Nedavno bio i u Sarajevu na koncertu Džona Skofilda.
blasphemer:
Pocinjem da panicim! :?
Zna li neko sta se desava sa koncertom Patricia-e Barber?
Zasto nigde nema karata? Da nije otkazan?
(Bio sam u nekoj guzvi pa nista nisam pratio, nista nisam cuo.)
Neka informacija? Please?
:(
Lurd:
Znao sam i pre da postoji samo jedna osoba koja će me možda privoleti džezu. A sada mi se to i potvrdilo. Posle jednog eMuleovanog albuma, usledilo je još desetak, a sa playliste mi se ne skida ovaj neverovatni lik.
Sun Ra.
Okej, možda će i neki od vas reći da je to prevarant i da to nije pravi džez, ali jebi ga...
ginger toxiqo 2 gafotas:
...a moze li na Badnje veche malo old school pristupa i DIANA KRALL-recimo album THE GIRL IN THE OTHER ROOM ili josh bolje ALL FOR YOU,njen tribute THE NAT KING COLE triju????
...a dama ima i sjajnog muza!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :) :) :) :) :)
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version