DRUGA STRANA SVETA (prostor za potpuno ne-SF&F teme) > UMETNOST I KULTURA

All That Jazz

<< < (2/93) > >>

PTY:
Pretprošli vikend odem na koncert Sadao Vatanabe; ljudi moji, nemate pojma koja je to razlika imeđu snimljenog džeza i uživo!

Ne znam; Parkerov Now is the Time sam čula u najmanje desetak različitih uživo situacija i svaki put mi zvuči ko sasvim nova stvar.
A skoro sam otkrila jedan pab u kom bend svira isključivo diksilednd; da ti pamet stane.
Totalno sam ovisna, ovih dana. Kako stojite sa diksilendom?

Dreamlord:
Oho ima nas jos.

Izvin a gde je bio Vatanabe??? Sad se jedem jer nisam bio. Doduse ja sam iz Nisha tako da niej cudo da se nista nije culo o tome... cccc

To je uvek i poenta jazza. Studio je studio ali je live performance vrhunac, Genijalni jazz albumi su upravo Live! izvodjenja a ujedno predstavljaju i pravu pozornicu na kojoj se velikani dokazuju. Koliko se legenda izrodila sa bina zadimljenih klubova i odatle otislo u anale. Secam se 2001. u Bostonu kada sam sa burazerom bio u Riles-u gde je svirao Joshua Redman. Kada se zavrsio nastup pridjemo ja i burazer da nam potpise CD i cujemo kako mu prilazi gazda i kaze "You are the best $20 I spent all year" uz osmeh. Posle sam saznao da tona njih svira za $20 vece, cuveni Parkerov honorar koji ga je oterao u propast. U pocast njemu. Srce mi je bilo ogromno...

Gde se nalazi taj Dixie pub. Pazi Dixieland je Grand Show jazz-a i na njega se gleda malo nize u ozbiljnim jazz krugovima. Ali je to pre svega muzika za ples i tome je i bila namenjena a ujedno stilski i najnefleksibilniji deo jazza. Ali opet ima vremena i kada mi lezi dixie...

PTY:

--- Quote from: "Dreamlord" ---Oho ima nas jos.

Izvin a gde je bio Vatanabe??? Sad se jedem jer nisam bio. Doduse ja sam iz Nisha tako da niej cudo da se nista nije culo o tome... cccc
..
--- End quote ---Hihihi…

Sa’ću te balko ubijem u pojam; Carnival City, Big Top Arena, Joburg, 21/10/2005.

To mi bio poklon za rođendan od strane nekog ko je raspamećen kako džezom tako i mnome… nego, bez zezancije, mislim da je bilo nekih 5000 ljudi, od toga možda desetak belaca.

Jipijej!

A diksi imam u jednom pabu koji je nekada bio fenomenalan džez klub a sad je kobajagi restoran sa džez večerima tri put nedeljno.  :cry: Bah!

I zadržali su ime bez griže savesti, crkli dabogda; A Kind of Blue.  :(

Dreamlord:
Pojela si mi zivce. Ja sam mislio da je bio kod nas a da sam to propustio... Vraticu ti kad tad. Dupli blizanac je osvetoljubivo cudoviste  :evil:

Sramota sto su zadrzali ime... Ali bolje to nego sta se meni desilo pre neki dan. Vidim plakate za Nishville Jazz Festival koji pocinje 23.

A IZVODJACI!!! Boban Markovic i ekipa. Kao i gomila bullshit takozvanog ETNO "JAZZ"-a koji je najvece zlo sa ovih prostora. Ma popizdeo sam, odlepio skroz. Pa jebem ti takav festival...

PTY:
E pa, to sa etno džezom je poprilično rasprostranjeno. U neku ruku mi je to gotivno; recimo, varijanta afro-džeza je asimilovala tradicionalne pesme i to ume da zvuči neverovatno dobro.
(plus, to je džez primaklo ljudima; da ne veruješ ko je sve došao da čuju Vatanabea – pored mene je sedela familija od tri generacije, uglavnom ženske..  :lol: )

ali kapiram šta te smeta.

A po pitanju diksija; pre par godina, igrom slučaja, John Maddocks mi ostavi svoj CD ali ja to odmah zaturim, onako neotslušano.  Do tada mi diksi i nije bio bog zna šta, baš kao ni kabare-džez. Tek u aprilu ove godine, kad sam se selila, nabasam na taj album i raspametim se. (ali još uvek nisam totalni fan, slušam samo odabrane stvari, po preporuci, mada vidim da mi leži.)

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version