STRIPOVI, ILUSTRACIJE, ANIMACIJA > ILUSTRACIJE
'Fantasticna' umetnost
(1/1)
iDemo:
Kako vam izgledaju sve te ilustracije i omoti vasih omiljenih knjiga, sabranih dela i slicnih stvari??
Onomad naletim nam nekakav triptih Zeljka Djurovica pa se posle zaletim na njegov sajt...
http://www.zemun.co.yu/djurovic/djurovic1.htm
Uvek mi se svidjao omot 'Logora koncentracije' (i prevod a, bogami, i original)... Izmedju ostalog.
taurus-jor:
Iskreno, od domaćih žanrovskih izdanja najviše su mi se sviđali omoti Kentaurovih. Nakon toga slede oni sa Bobanovih izdanja.
Polaris je po tom pitanju dno dna. Da sam slučaju neko sa strane i ne čitam SF-F-H, pa u ruke dobijem neko Živkovićevo izdanje, rekao bih: Ko cita ovaj šund, sa svemirskim brodovima i vanzemaljcima!?
Taj čovek, kao, populariše žanr, a na KORICAMA SOPSTVENE EDICIJE ga spušta na najniže grane. Da ne kažem da do sada - sem u Zaljubljenom Dradinu (izuzetak po svim kriterijumima) - nije u svoje knjige stavljao podatke o piscu.
Moj omiljeni Kenaturov omot je onaj za JA SAM LEGENDA. Odmah posle je 1984.
Boban:
Meni je sada zao sto nisam knjige koje sam radio ilustrovao drugacije, pre svega, sa iskljucivo domacim autorima. Ali bilo je neko glupo vreme kada su domaci ilustratori ziveli u oblacima i pojedinci trazili za crtez vise para nego autori za knjige.
Black swan:
inače
kako je drug rekao (up)
kentaur izdanja su imala dobre naslovnice
polaris je imao neke naslovnice koje nemaju veze s radnjom unutar knjige (šifra zadužbina i nastavci joj)
najdraža naslovnica
Ja sam legenda
Smrt trave
Sneg i led
Od polarisovih naslovnica najdraža mi je Snežna kraljica (mislim da je s orginala )
i božanski car dine (samo me nervira što je i na prvom i drugom dijelu ista slika)
Navigation
[0] Message Index
Go to full version