DRUGA STRANA SVETA (prostor za potpuno ne-SF&F teme) > UMETNOST I KULTURA

Mehmete, reaguj!

(1/1063) > >>

crippled_avenger:
12.03.2007, BEOGRAD
Izvor: PRESS
INFARKT
Bubnjar "Riblje čorbe" Miroslav Milatović Vicko dan posle koncerta u "Areni" doživeo srčani udar. Vicku ugrađen "stent" u venu radi otčepljivanja krvnih sudova

 


Miroslav Milatović Vicko, bubnjar "Riblje čorbe", doživeo je u nedelju uveče srčani udar. Dan posle spektakularnog koncerta održanog pred 20.000 ljudi u "Beogradskoj areni" Vicku je pozlilo, a do Urgentnog centra, u kome je obavljen hirurški zahvat, odvezen je kolima Hitne pomoći.

Kako Press saznaje, nakon lekarske intervencije, Milatović (koga je Bora Čorba na koncertu u šali nazvao prerušenim Legijom) uspešno se oporavlja i trebalo bi već danas da bude otpušten na kućno lečenje.Gitarista "Riblje čorbe" Vidoje Božinović Džindžer opisuje za Press šta se dešavalo sa njegovim kolegom:

- Spakovali smo instrumente u nedelju po podne i izneli ih iz "Arene". Vicko se već tada žalio na bol u grudima i otišao je ranije kući. Pošto bolovi nisu prestajali, izmerio je krvni pritisak, koji je bio izuzetno visok, i pozvao je Hitnu pomoć.

Lekari su konstatovali da je imao lakši srčani udar, posle čega je prevezen u Urgentni centar. Tamo je odmah izvršena lekarska intervencija ugrađivanja "stenta" u venu radi otčepljivanja krvnih sudova. Vicko se sada dobro oseća i, koliko znam, potrebno je da odleži u bolnici 48 sati da bi mogao da bude otpušten na kućno lečenje.


Čorbin bubnjar poznat je i kao strastveni pušač, pa se pretpostavlja da je to, pored izuzetnog napora zbog koncerta, doprinelo da sa nepunih 48 godina doživi (i na sreću, preživi) srčani udar.

BORA UZVRAĆA

Nakačim na kurac i medije i nevladine organizacije koje se bave pominjanjem Legije

Bora Đorđević bio je juče vidno potresen zbog nemilog događaja koji je snašao njegovog kolegu i prijatelja Vicka, ali i zbog, kako kaže, "besmislene hajke koju posle koncerta protiv njega vode pojedini mediji i nevladine organizacije". Iako nije bio previše raspoložen za davanje izjava, kratko je za Press pristao da prokomentariše postkoncertna dešavanja.

- Ne želim da se preterano bavim besmislicama i hajkama, sada mi je bitnije Vickovo zdravlje. Nadam se da će on biti dobro.

DSS se ograđuje od Čorbe!!!

Na Borino pominjanje haških optuženika i Legije, Borin stranački kolega Dejan Mihajlov nije imao poseban komentar.
- Bora je takav kakav je. Uvek je imao specifičan način komunikacije sa svojim fanovima i mi ga kao takvog prihvatamo - kaže Dejan Mihajlov, ne želeći da ulazi u tumačenje Borine šale.
"Borinim povodom" oglasio se i portparol DSS-a Andrija Mladenović.
- Ne vidim šta stranka ima da se bavi koncertom "Riblje čorbe" i ograđuje se od bilo čega... DSS nema komentar po tom pitanju, to je koncert - kaže Mladenović, dodajući da je Bora Đorđević "zastupao sebe i svoj bend" i da je "sve što umetnici iznesu kada se nađu na bini sloboda umetničkog izražavanja".
 
A, savest mi izgore pošto sada mogu da me optuže i da se Vicko potresao zato što sam ga na koncertu predstavio kao Legiju. Zajebavam se, naravno, kao što sam to radio i na bini - kaže Đorđević, i dodaje:

- Vicko je dobio infarkt zbog napornih proba koje smo imali nekoliko nedelja pre nastupa. Valjda je sada jasno koliko je nama ovaj koncert značio.

Nemojte ovo da shvatite lično, ali nakačim na kurac sve koji samo pišu o tome da li je bilo pokvareno pivo, da li sam pomenuo Legiju, ko je moja devojka, a ne kakav je bio koncert i koliko nam je bilo stalo da bude sjajna atmosfera.

A ove iz nevladinih organizacija koji se sada bave Legijom, nakačim i njih na kurac! Za njih već imam i spremljenu pesmu, uskoro ću da im je preporučeno pošaljem - poručuje Bora Čorba.

Đorđević je na koncertu u subotu uveče sebe predstavio kao Radovana Karadžića, a članove grupe kao Ratka Mladića, Veselina Šljivančanina i Milorada Ulemeka Legiju.

(A. D.)

Meho Krljic:
Heh... Siroti Vicko. Baš sam pre neki dan razmišljao o tome kako se njegova Hi-fi Centar imperija nečujno urušila i kako verovatno opet mora da se oslanja na Riblju Čorbu da bi zaradio za koricu hleba... A sada ovo... Alah koga voli onoga i kara...

Nego, to Borino pominjanje Legije... Mislim, prilično je poznato šta ja mislim o Bori i njegovim političkim ispadima, ali ne vidim da je ovo išta gore nego bilo šta što je uradio u poslednjih petnaest godina.. Sad odjednom svima smeta što je pomenuo Legiju (optužen za atentat, zločinačko udruživanje i organizovani kriminal), a niko se ne uzbuđuje oko pominjanja Ratka Mladića u istoj rečenici (optužen za genocid). Srpska seljačka posla... Mislim, ja bih tom čoveku zabranio izlazak iz pećine, ali imao je on znatno gorih ispada od ovoga...

džin tonik:
kod vas se stent ugradjuje u venu?  :evil:
cova prezivio infarkt, dobro da ga nisu ubili lijecnici ili novinar.

crippled_avenger:
Mehmete jel se secas kad su Sindikalci pre koncerta Public Enemy pevali `A gde je Legija, muci me to, ...`?

Meho Krljic:
Haha, da, srećna vremena dok je Legija još bio on the run pa je narod još mogao da se zanosi da je pravda spora ama dostižna.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version