NAUKA I KVAZINAUKA (izvorište inspiracije za mnoga SF dela) > VANZEMALJCI

Idemo na Mars, idemo na Mars!

<< < (2/23) > >>

zstefanovic:
http://www.b92.net/info/komentari.php?nav_id=272643

sivka:
Snimci života na Mesecu!
01. novembar 2007. / izvor: B92
Američka kosmička misija otkrila je i snimila, iskrcavši se pre 40 godina na Mesec, tragove cilvilizacije na Zemljinom satelitu. U pitanju su drevne ruine veštačkog porekla, tvrdi bivši rukovodilac foto službe laboratorije “NASA” Ken Džonston. Predstavnici NASA zasad ne žele da komentarišu tvrdnje smatrajući ih neozbiljnim.

Bivši rukovodilac foto službe laboratorije “NASA” Ken Džonston tvrdi da javnosti nisu otkrivene sve tajne o Mesecu, do kojih se došlo tokom prošlih misija, pa je obelodanio sopstveno znanje o podacima koji bi mogli biti povod za novu kosmičku trku ka Mesecu.

Kako tvrdi Džonston, američka misija je, u vreme iskrcavanja na Mesec pre 40 godina, otkrila i snimila na površini Zemljinog satelita tragove cilvilizacije.

"To su drevne ruine veštačkog porekla" i "ranije nepoznata tehnologija upravljanja gravitacijom", izjavio je Džonston na konferenciji za štampu u Njujorku.

Te podatke vlasti SAD čuvale su u tajnosti, a Džonstonu je, kako je istakao, bilo naređeno da snimke uništi. On tvrdi da je ipak sačuvao nekoliko snimaka.

Američki naučnik je nedavno isključen iz programa Laboratorije za izučavanje reaktivnog kretanja NASA-e za popularizaciji kosmičkih istraživanja.

Džonston je iz revolta sve podatke dao autorima knjige "Tamna misija -tajna istorija NASA" koja je prošle sedmice objavljena u SAD i trenutno se nalazi na listi beselera magazina "New York Times".

Na konferenciji za štampu učestvovao je i jedan od koautora knjige, bivši konsultant NASA-e, poznati popularizator "svemogućih kosmičkih tajni" Ričard Hogland. Mnogo toga što su juče iz knjige od 550 stranica, opremljene fotografijama, predstavili Hogland i koautor Majk Bara, veoma je smelo.

Kako je predstavljeno, ne samo da je posada Apola tokom misije na Mesecu snimila ostatke konstrukcija građevina nepoznatih civilizacija no su na Zemlju i dostavili uzorke drevnih tehnologija što je izmenilo put istraživanja Meseca.

Hogland i Bara čak tvrde da je tadašnja vlada SAD zbog otkrića bila spremna da s Moskvom organizuje zajedničku misiju.

Pored toga predstavljeni su snimci površine Meseca napravljeni u periodu realizacije programa Apolo koji navodno potkrepljuju teoriju Hoglanda i Bara.

"Zahvaljujući začuđujućim tehnološkim otkrićima, koja je prema našim podacima napravila NASA na Mesecu u vreme programa Apolo i dostavila na Zemlju a zatim držala u tajnosti, nova trka, za razliku od prve (kosmičke) između SAD i SSSR za politički prestiž pre 50 godina, uticaće na život na Zemlji", izjavio je Hogland koji je i naučni konsultant telekompanije “CBS”.

Isto tako Hogland i Džonston ne isključuju mogućnost da SAD sada namerno forsiraju lansiranje šatlova da bi taj program bio realizovan do 2010. godine i da bi prešli na nove kosmičke aparate "Constelation" kojima će leteti na Mesec, računajući na objavu Rusije da će poslati kosmonaute na Mesec 2025. godine i tamo izgraditi bazu.

"Zašto u 21. veku postoji toliko interesovanje za Mesec a već 30 godina je taj program ignorisan. Možda je misija Apolo našla na Mesecu "nešto" veoma važno što je NASA zaboravila da nam kaže", navodi se u pres-materijalu podeljenom uoči konferencije, navodi ruska agencija.

Isto tako Hogland tvrdi da NASA ima još tajni među kojima je otkrivanje bespilotne letelice s mikrobima "Viking" na Marsu 1976. godine.

Međutim, tvrdnje da su na Mesecu otkriveni tragovi drevne civilizacije predstavnici NASA-e za sada ne žele da komentarišu smatrajući ih neozbiljnim.

Man Of Steel:
E ljudi ja nemogu da skrpim da odem do Nisa, a ne na neki tamo Mars...
Bas lepo sto u zadnje vreme posvecuju puno paznje proucavanju Crvene planete, ali se bojim da i iza ovog istrazivanja stoje nova razocarenja. Ali je ipak lepo biti vernik i cekati male zelene, ili pak crveve... :lol:

Jake Chambers:

--- Quote from: "sivka" ---
Američka kosmička misija otkrila je i snimila, iskrcavši se pre 40 godina na Mesec, tragove cilvilizacije na Zemljinom satelitu.
--- End quote ---


Ako su sve ono inscenirali u nekom studiju, nije ni čudo da su našli tragove života na tom "mesecu".  :lol:

crippled_avenger:
“A lovely old chap at the BBC who'd been in
    charge of covering the first moon landing once
    told me that if the NASA mission had gone
    wrong, the only tape they had lined up to cut
    to was a Warner Bros Porky Pig cartoon.
    That's all folks.”

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version