Predvorje > NEXT GENERATION

Šta bi mladunci preporučivali jedni drugima za čitanje?

(1/3) > >>

Drakus:
Dakle, omladino, šta biste preporučili za čitanje i zašto, postoje li knjige koje biste preporučili da se u ruku ne uzimaju?


Ja bih uvek za čitanje preporučio Edingsa, jer iako kliše, njegov svet je funkcionalan i razložan. Iz drugog aspekta žanra, trenutno sam oduševljen Enderovom igrom i Čovekom u visokom dvorcu.

Biki:
Preporucila bih The Goldfinch -Donna Tarrt
All the light we cannot see- Anthony Doeer

Ovo su dve relativno nove knjige koje sam uzivala citajuci. Verovatno zato sto su oba autora americki pisci, skolovani i talentovani. Salim se :) . Nije razlog ali + sigurno jeste. Svidja mi se kako oba autora opisuju ljudsku sudbinu, medjuljudske odnose, uticaj dobrog ili loseg roditelja na psihu i zivot glavnih junaka u knjigama.

Vercingetorix:
Gospodstveni nitkov, serijal Skota Linča. Sigurno ćete se dobro zabaviti. Ja sam zaista fasciniran dobrom radnjom.
Od SF-a: Predlažem "Solaris" i "Eden" od Lema, ako niste čitali (začuđujuće mnogo ljudi ga nije čitalo, bio sam zapanjen kada sam shvatio).

Drakus:
Nitkovi mi nisu pali na pamet kada sam počinjao temu. Samo radnja ili i sve drugo što je okružuje?

Vercingetorix:
Radnja me je poprilično impresionirala (čitaj veoma), a svet je veoma bogat, jer iako Kamora pomalo liči na Veneciju (kao i Bravos kod Martina i Ilijan kod Džordana), a Raspikuća podseća na Tortugu, ipak mi se veoma sviđa sama ideja sveta koji je nastao i sigurno ću čitati delove koji dalje budu izlazili, a i preporučivaću je na svakom koraku. Inače, do knjige sam došao slučajno. Imam jednog druga koji mi prodaje svoje knjige koje mu se nisu svidele (žanra EF-a) i on mi je do sada prodao "Ime vetra" i "Laži Loka Lamore". :)

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version