FILMOVI, TV SERIJE, ANIMACIJE > FILMOVI

Šta sam lepo od horora gledo:

<< < (991/992) > >>

Labudan:
Prije par mjeseci velikoobdareno sam ff-ovao NIGHT HOUSE jer mi se nije nešto dojmilo. Sad vidim to Gulov #1 za 2021. godinu. Uzmem ponovo da gledam i mogu da priznam da je građenje atmosfere vrhunsko i tu je film prilično solidno vozio, mada je malo postao repetitivan pri kraju. S druge strane, ipak ovdje fali materijala za kompletan dugometražni film. Mnogo natuknica, sugestija, eo neka bude i suptilnosti, ali za čije babe zdravlje ako na kraju kvari utisak kao cjelina.

Ukratko, dobar na ovu skupoću, bolji nego Sadness, ali mislim da je antagonista preslabo predstavljen, a i ostali prateći karakteri jedva su iznad kartona. Ni junakinja se ne proslavlja baš, ne zbog glumice nego scenarija, i kad sve to saberemo, nešto što na papiru djeluje kao saspens i zamršena detektivska priča zapravo nije zaokružena suštinski, nego film sve nadoknađuje atmosferom a ne konkretnim rješenjima.

Bukvalno ono što je moglo najjače da bude (kuće, dvojnici) je sasvim ostalo nedorečeno. To samo neko krupno učitavanje spolja može da spasi. Da prosto referišemo na književne i filmske uticaje na NIGHT HOUSE i onda preko drugih djela sudimo o ovom filmu. Jer sam ovaj film mnogo hoće ali malo pokazuje. Teo bi da bude jedna istraga ali ništa ne istraži. Teo bi da bude drama ali dramski sukob mrtav prdež na kraju. Teo bi da bude horor ali kad je ključno strava se prekida.

Sve u svemu, reditelj i glumica su pažnje vrijedni, s tim što on mora da počne da sklapa kockice koje raspe na početku, pamtim mu i prethodni film Ritual da je sprtljao kraj. Rebeki Hol uskoro izlazi drugi horor film Resurrection, krajem mjeseca, to ću gledat.

Labudan:
MEN u Dubrovniku
https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/dubrovcani-u-nevjerici-gledali-covjeka-koji-je-potpuno-gol-setao-gradom-uredno-je-usao-i-u-ured-tz-a-15237230

Labudan:
MOLOCH (2022)
https://www.imdb.com/title/tt14412446/

nije loše na ovu skupoću

Petronije:

--- Quote from: Labudan on 26-08-2022, 00:58:50 ---MOLOCH (2022)
https://www.imdb.com/title/tt14412446/

nije loše na ovu skupoću

--- End quote ---
To sam i ja čuo, moraću da overim.

Sent from my SM-A715F using Tapatalk

Labudan:
Da je američki bio bi čist B film, tako da je drugačiji vajb i uz zanimljiv tvist nije to loše. Ali ne treba očekivati spektakl, više kako američki fazoni izgledaju u drugom kontekstu.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version