FILMOVI, TV SERIJE, ANIMACIJE > FILMOVI

Romantične komedije kutak revisited

(1/29) > >>

Tex Murphy:
Ponovo otvaram topik u kome ću sve zainteresovane da informišem o pogledanim romantičnim komeNdijama. Prateći ovaj topik saznaćete koji filmovi su dovoljno kvalitetni da možete da ih prikažete curi na prvom dejtu a da se potpuno ne osramotite.

Elem, upravo sam pogledao THE THIRD WHEEL.
Sama radnja ovog filma i nije tako loša. Naime, deklarisani geek i smoto Luk Vilson instantly se zaljubi u Deniz Ričards, koja dođe da radi u njegovoj firmi. Pokušava da skupi hrabrost da je pozove na dejt, ali mu to nikako ne polazi za rukom i tako prođe dosta vremena, a ona u međuvremenu promijeni brdo tipova. U jednom trenutku smotani Luk, uz svesrdnu pomoć Bena Afleka i ostatka radnih kolega (da, SVI znaju za njegove ljubavne jade) ipak uspijeva da aranžira nekakav odlazak u pozorište sa pomenutom curom. Naravno, odmah padaju opklade u vezi sa tim dokle će uspjeti da dogura te noći. I tako, Luk i Deniz odlaze na dejt, dok se kompletna raja iz firme okuplja u stanu Bena Afleka zbog praćenja situacije (imaju špijune na terenu koji ih informišu o dešavanjima). Zahvaljujući Lukovoj smotanosti stvari naravno ne idu sasvim kako treba, a sve (naizgled) odlazi dođavola kad u jednom dramatičnom trenutku autom spiči nekakvog beskućnika. Iako tip nije teško (tj. uopšte) povrijeđen, čitav niz okolnosti uzrokuje da im se on prišlepa do kraja večeri. Na kraju, pored kraja koji je naravno potpuno predvidljiv, imamo i plot tvist vezan za tog lika, a u kameo ulozi pojavljuje se i Met Dejmon (ništa neobično, jerbo su on i Ben Aflek producirali film).
The Third Wheel pada na onome na čemu pada i većina drugih tzv. "romantičnij komedija". Naime, uopšte nije smiješan.  Mnogi ljudi pogrešno romantične komedije etiketiraju kao drame baš zbog ovog nedostatka smiješnosti, ali drama (koja nema pretenzija da bude smiješna) nešto pokušava, bavi se nekakvim likovima or something, ima neku supstancu, dok su ove romantične komedije potpuno prazne i jedina uzdanica su im smiješne scene, kojih nažalost nema. Otprilike ko da pijete izlapjelu mineralnu vodu.

Daklem, suma sumarum, ako želite curi iz svojih snova da priredite romantično veče uz bezbjedan (ali smiješan) film, The Third Wheel u svakom slučaju vrijedi preskočiti. Moje dosadašnje iskustvo govori da su najbolje komedije ovog tipa When Harry Met Sally i Love Stinks, ali ovaj drugi zbog ekstremnog muškog šovinizma i stereotipisanja žena (što čini osnovicu njegovog šarma, kao i scena kad Frenč Stjuart prdi u krevetu) možete da prikažete voljenoj osobi samo ako ste potpuni ludak.

acaciA:
ma daj, bre! koja još devojka pada na romantične komedije?!
a, dobro... ako muvate maloletnice, možda i prođe.

Джон Рейнольдс:
Svako ko devojkama na prvom dejtu pušta romantične komedije zaslužuje da mu prvi dejt bude i jedini.

acaciA:

--- Quote from: John Reynolds on 23-10-2009, 23:54:54 ---Svako ko devojkama na prvom dejtu pušta romantične komedije zaslužuje da mu prvi dejt bude i jedini.

--- End quote ---

 xcheers

Tex Murphy:
Pardon, naravno da je ubjedljivo najbolja romantična komedija THERE'S SOMETHING ABOUT MARY, ako to uopšte može da se smatra romantičnom komedijom u standardnom smislu.

Btw, pliz pliz PLIZ recite mi da je ovo neka šala i da niste stvarno ovaj "savjet" sa prvim dejtom shvatili ozbiljno.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version