FILMOVI, TV SERIJE, ANIMACIJE > FILMOVI

Euro Cult и Blu-ray

<< < (42/44) > >>

Васа С. Тајчић:
Гледам и скоро не могу да верујем

Вест је у ствари доста стара, датује још из децембра прошле године и није ми јасно како је могла да ми промакне као великом ерудити и интелектуалцу. Сада је само утврђен датум изласка, 13. јула 2018. године.
Ограничено комбиновано издање Blu-Ray и DVD у 990 примерака.
Технички подаци:
Видео: 1.33:1 / 1080p/23.976 кадрова у секунди;
Аудио: српски DTS-HD Master Audio 1.0, немачки DTS-HD Master Audio 1.0;
Титлови: енглески, немачки.
Бонуси:
- најава,
- галерија слика,
- аудио коментар Ларса-Дрејера Винкелмана (Lars-Dreyer Winkelmann),
- дупла омотница - једна страна без FSK класификације.

Васа С. Тајчић:
Тек сам сад приметио да нема сличице издања а интересовање за ову тему је толико да се не нађе било ко да пита о чему ја то.  Да разјасним па да се повучем на дуже време.  У питању је Лептирица Ђорђа Кадијевића.  Немци су урадили за филм две синхронизације, једну зову ретро и на њу је додат шум и "крцкање"  да би изгледала старо иако је урађена 2017/2018 а филм никада није приказиван на немачкој телевизији. Ево шта каже о томе Оливер Нединг:

--- Quote ---As far as I know, LEPTIRICA has never been shown on German television, neither in West nor East Germany. I'm not 100 % sure, but I think the two German soundtracks are completely new and have been recorded especially for the new Blu-ray edition. One track is labeled as a "retro version", so my guess is they made one version that sounds "older", whatever that means. Germans are used to dubbing, so most of them expect German sound on their DVDs or BRs as well. Discs that only feature the original sound and no German soundtrack won't sell, so many labels will record new German soundtracks to make their product more attractive for potential customers. Fulci's SETTE NOTE IN NERO is another film that was never officially released in Germany which got a newly recorded German soundtrack for its Blu-ray release.

Here is the page of one of the German voice actors involved in the recording of the soundtrack of LEPTIRICA.
http://denis-ruehle.com/Ref.html
As you can see, he is far too young to have done it when the film originally came out.
--- End quote ---

Са друге стране, доцент Огњановић сумња да је ово легитимно издање али ће проверити. У сваком случају, прилично труда је уложено а за техничку страну је задужена фирма LSP Medien.

Meho Krljic:
A što da se povučeš na duže vreme?? Pa treba i o ovome neko da piše. To što se ne komentariše ne znači da se ne čita.

Васа С. Тајчић:

--- Quote from: Meho Krljic on 07-06-2018, 18:35:04 ---A što da se povučeš na duže vreme?? Pa treba i o ovome neko da piše. To što se ne komentariše ne znači da se ne čita.

--- End quote ---
Био сам се повукао са форума раније па се није ни осетило.
Него, зашто је Уредник Джон Рейнольдс постао тако мрзовољан да не може да провери да ли је све у реду са ауторским правима код овог германског издања Лептирице? Да ли су међуљудски односи у Телевизији толико лоши?

Meho Krljic:
Ha, verovatno jesu, to je usud javnih ustanova  :lol:
 
Al to na stranu, ne znam odgovor...

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version