Author Topic: Bizaran problem sa... kompjuterom!  (Read 75441 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Skalar

 • 3
 • Posts: 761
Re: Bizaran problem sa... kompjuterom!
« Reply #300 on: 07-08-2012, 15:28:58 »
Климе убијају кичму, зглобове, рамена... и изазивају фантомске главобоље, а такође прикривено, али поуздано и доследно, дестабилизују струјни систем куће - стана, па је велика вероватноћа да поменутом монитору баш клима прави невољни, нежељени и ничим изазвани курцшлус. Још ако су на истој фази, ојхаааааа.
Али, пре чупања климе и бацања исте у контејнер, треба проверити да ли је напонски кабел од монитора добро тј. довољно чврсто и дубоко гурнут у утичницу на самом монитору! То је први корак, па тек онда све друго што човеку падне на памет!
Пиво и ћевапи спајају људе.

tomat

 • 4
 • 3
 • Posts: 6.189
Re: Bizaran problem sa... kompjuterom!
« Reply #301 on: 07-08-2012, 18:09:17 »
kablovi su lepo spojeni, to sam proveravao nekoliko puta. ali je čudno to što kada monitor priključim na laptop, radi OK, pa bi to trebalo da znači da klima smeta kombinaciji PC+monitor, odnosno možda jebava grafičku kartu nekako.
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

Albedo 0

 • Guest
Re: Bizaran problem sa... kompjuterom!
« Reply #302 on: 07-08-2012, 18:11:48 »
ne dirajte klima uređaje, njih je sam Svevišnji poslao na ovu jadnu napaćenu Zemlju  8)

Tex Murphy

 • 4
 • 3
 • Posts: 16.779
  • Radioaktivna aleja
Re: Bizaran problem sa... kompjuterom!
« Reply #303 on: 25-08-2012, 02:22:23 »
Мојој цури крепо лаптоп! Наравно, то уопште не би било толико интересантно да се на њему не налазе екстремно битни подаци.
Елем, десило се отприлике сљедеће: Приликом јутрошњег укључивања систем се лијепо подигао, значи појавила се позадина, иконице и све то, али из неког разлога није могло да се почне са радом јер се онај курсор вртио у облику оног што се врти, умјесто да буде стрелица која означава да може да се ради. Испоставило се ваљда да је то узроковано неком апликацијом за коју је Виндоуз питао моју цуру да ли да је прекине или да је пусти да се даље пати и блокира компјутер. Она (моја цура) је изабрала ово прво, дакле прекидање те апликације (за коју не знамо која је, то није запамтила, нажалост), е ал онда се десило да су све иконице нестале и остала је само пуста позадина на којој није могло ништа да се ради. Угасила је компјутер на дугме, а када га је поново упалила десило се опште црнило, дакле нема ничега, ништа се није дигло, потпуно празно. Рачунар није могао да се угаси ни на дугме, тако да је једино рјешење за гашење било да се искључи из струје и пусти да се испразни батерија. Међутим, ни то није уродило плодом јер се послије сљедећег паљења (дакле након пражњења батерије и њеног поновног пуњења) опет појавило исто оно црнило, тј. недостатак ичега. Ако сам ја добро разумио, систем не само да се не диже до краја, већ ваљда практично и не покушава да се дигне, дакле нема оног излиставања оних слова на почетку.
Напомињем да се овај проблем (са недизањем система и морањем пражњења батерије због поновног паљења) дешавао и раније, али је до данас пражњење батерије и поновно паљење давало резултате. Рачунар је иначе стар неколико година и покреће га Виндоуз Виста.
Прво питање је - шта би могло да буде узрок оваквог понашања компјутера? Ја сам га неколико пута тестирао на вирусе и спајвере и изгледа да није боловао ни од чега сличног. Међутим, већ дуже вријеме систем се дизао прилично споро и са доста орања по хард диску?
Друго питање је постоји ли начин да се проблем ријеши?
Треће и основно: Пошто су подаци на рачунару битнији од самог компјутера, под претпоставком да је нешто неповратно крепало и да је компјутер и дефинитивно неупотребљив, постоји ли начин да се подаци са хард диска сачувају? У питању су неки радови, мислим да је углавном ријеч о TeX фајловима који су били смјештени на Мај Докјументс.

Lord Kufer

 • 4
 • 3
 • Posts: 5.102
  • Poems and Essays
Re: Bizaran problem sa... kompjuterom!
« Reply #304 on: 25-08-2012, 03:38:52 »
Ovo zvuči kao da je rikno hard. Ne može da pročita podatke, pa onda uopšte ne radi. Svakako mora stručnjak da pogleda.
Pravte ljudi bekapove na sve strane u više primeraka.

Josephine

 • Guest
Re: Bizaran problem sa... kompjuterom!
« Reply #305 on: 25-08-2012, 09:28:19 »
постоји ли начин да се подаци са хард диска сачувају? У питању су неки радови, мислим да је углавном ријеч о TeX фајловима који су били смјештени на Мај Докјументс.

lord je u pravu, nosite u servis da probaju da vam spasu podatke (može da se spasi, pitanje je koliko. raspon spasenih podataka može da bude od 0 do 100%). i da, bekapujte ako su bitni podaci, bre. i ko još čuva bitne podatke samo na kompu, bez bekapa?


BladeRunner

 • 4
 • 3
 • Posts: 928
Re: Bizaran problem sa... kompjuterom!
« Reply #307 on: 25-08-2012, 10:12:46 »
Ej Harvi!

Quote
"Рачунар није могао да се угаси ни на дугме,"
Прво питање је - шта би могло да буде узрок оваквог понашања компјутера?

Ovo je malo misteriozno. Koliko znam, kada držiš power dugme pritisnuto duže od pet sekundi, ono što gasi računar svakako nije vezano ni za OS (nebitno koji), ni za hard disk, već za kontroler na matičnoj ploči. Dakle, mislim da je prije crkla matična ploča, nego hard disk. Ili je (čukni vo drvo) crklo oboje. Ili niste držali dugme dovoljno dugo pritisnuto.

Quote
Друго питање је постоји ли начин да се проблем ријеши?

Gdje ima volje, ima i načina :)

Quote
Треће и основно: Пошто су подаци на рачунару битнији од самог компјутера, под претпоставком да је нешто неповратно крепало и да је компјутер и дефинитивно неупотребљив, постоји ли начин да се подаци са хард диска сачувају?

Vrlo prosto - kupiš fiokicu za hard disk iz laptopa, pa ga preko USB-a povežeš na kompjuter koji radi. Ja bi ti preporučio da izvadiš hard disk i sa njim odeš u radnju da ti daju USB kutiju za njega, a oni će po priključku prepoznati koja ti treba. Ovo je inače dobro imati kući, tako da mislim da je svakako dobra kupovina. Nakon toga, računar koji radi butuješ sa nekim Linux live CD-om (Ubuntu recimo), ali ne instaliraš OS, nego samo podigneš sistem sa njim. Onda zakačiš ovaj pokvareni hard disk (tj. zakačiš USB kablić od fioke u kojoj je disk) i gledaš da li ga je prepoznao ili nije. Ako nije, po logovima kopaš da vidiš zašto, ali mislim da će ti ga prepoznati i sam bez problema. Tek nakon toga, ako računar nije prepoznao disk, a u logovima nema ništa što bi ti pomoglo, ja bi to nosio u servis.

Procjena štete: ukoliko fajl sistem NIJE FAT, veoma rijetko se dešava da sve toliko rikne da fajlovi ne mogu da se povrate. Da ne davim detaljima, razlog je drugačije indeksiranje fajlova kod ova dva fajl sistema. Kako kažeš da ima Windows Vistu (pobogu zašto? jesi li joj to instalirao nakon svađe?), po defaultu joj je fajl sistem NTFS, tako da mislim da su šanse velike.

Srećno i pozdrav.
All those moments will be lost in time like tears in rain.

Tex Murphy

 • 4
 • 3
 • Posts: 16.779
  • Radioaktivna aleja
Re: Bizaran problem sa... kompjuterom!
« Reply #308 on: 25-08-2012, 10:35:07 »
Е друже, много ти хвала!  :D
Елем, само да образложим неколико ствари. Она је имала подешен некакав аутоматски бекап или нешто слично (који је ваљда пребацивао те податке на екстерни хард диск), али из неког разлога посљедња верзија која се тренутно налази на диску је од првог августа.
Ја нисам имао ништа с Виндоуз Вистом, стигао је с лаптопом :-)
Е сад, проблем са овом процедуром је сљедећи: Ја тренутно нисам у Бањалуци, тако да нисам у могућности да помогнем (додуш'е, колко сам паметан за ове хардверске проблеме, питање је у којој мјери то уопште може да се назове "помагањем"), а контам да је вађење харда из лаптопа доста компликовано, па ћу ја њој ипак јавити да скокне до сервиса.
Иначе, јес ти свјестан да има више од 8 година од нашег посљедњег (и јединог) виђења? Требало би да једаред уприличимо какав митинг. Како је у братској Црној Гори?

Хвала и осталима на помоћи, јавићу вам шта је било на крају :-)

BladeRunner

 • 4
 • 3
 • Posts: 928
Re: Bizaran problem sa... kompjuterom!
« Reply #309 on: 25-08-2012, 11:42:56 »
Quote
Иначе, јес ти свјестан да има више од 8 година од нашег посљедњег (и јединог) виђења? Требало би да једаред уприличимо какав митинг. Како је у братској Црној Гори?

Izgore se, i bukvalno i metaforično. Na sve strane požari, a temperatura +40. Čekamo kišu kao Novu godinu.  Nego, zar stvarno ima toliko da se nismo vidjeli? Meni se čini kao da je juče bilo  :)

Miting susreta upriličiti je lako, doći ovamo trebaš ti (Yoda style). Tu je inače i Will još nekoliko dana, a i Trippa da upoznaš ako nisi do sada. Naravno, ja se sigurno javljam ako me put nanese tamo.

Gledamo se!
All those moments will be lost in time like tears in rain.

Джон Рейнольдс

 • 4
 • 3
 • Posts: 8.507
 • @
Re: Bizaran problem sa... kompjuterom!
« Reply #310 on: 25-08-2012, 13:31:16 »
Пре неки дан сам с лаптопом имао сличан проблем, мислио сам да је цркао хард - дакле, црнило. Тачније, појави се "Тошиба" лого, али неће ни у БИОС да уђе, ништа. Зацрни се екран и прави се мртав. Пре тога десила се ствар слична Харвијевој, систем се подигао, али као да тачпед није радио, па сам га рестартовао на "виндоуз" тастер и тастатуром. И онда је настало то вечито црнило.

Спасоносно решење било је мени бизарно - по препоруци особе којој се то већ догађало, извадио сам батерију и вратио је назад. И - ради!

Само то. Извадиш батерију и вратиш је назад. Зашто се то догађа, немам појма.

Узгред, вађење харда не би требало да буде проблем, на неким моделима чак с доње стране постоји плочица са шрафовима. Тако се вади и меморија и хард.
America can't protect you, Allah can't protect you… And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

tomat

 • 4
 • 3
 • Posts: 6.189
Re: Bizaran problem sa... kompjuterom!
« Reply #311 on: 25-08-2012, 15:49:11 »
to crnilo oće neki put i kada crkne memorije. ne mora da crkne, dovoljno je i da se zaprašnjavi malo. ako je dostupna, probaj da izvadiš RAM i malo pročistiš konektore, pa ga vrati. meni je to rešilo sličan problem na desktop računaru.

takođe, relativno skoro mi je crkao HDD i na njemu je bilo važnih podataka, pa sam morao da ga nosim u datasolutions. više od 99% podataka je spašeno, mada su prilično skupi.
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

Tex Murphy

 • 4
 • 3
 • Posts: 16.779
  • Radioaktivna aleja
Re: Bizaran problem sa... kompjuterom!
« Reply #312 on: 25-08-2012, 17:07:06 »
Е, народе, само да вас информишем да се ствар сама од себе средила, тј. чудо је одлучило бар накратко да проради, таман довољно да се битни подаци извуку!  :!:
Кад дођем у Бањалуку, онда ћемо да спроводимо ове касапске захвате, па ћу још да вас гњавим!

Tex Murphy

 • 4
 • 3
 • Posts: 16.779
  • Radioaktivna aleja
Re: Bizaran problem sa... kompjuterom!
« Reply #313 on: 25-08-2012, 17:08:39 »
Quote
Иначе, јес ти свјестан да има више од 8 година од нашег посљедњег (и јединог) виђења? Требало би да једаред уприличимо какав митинг. Како је у братској Црној Гори?

Izgore se, i bukvalno i metaforično. Na sve strane požari, a temperatura +40. Čekamo kišu kao Novu godinu.  Nego, zar stvarno ima toliko da se nismo vidjeli? Meni se čini kao da je juče bilo  :)

Miting susreta upriličiti je lako, doći ovamo trebaš ti (Yoda style). Tu je inače i Will još nekoliko dana, a i Trippa da upoznaš ako nisi do sada. Naravno, ja se sigurno javljam ako me put nanese tamo.

Gledamo se!

Е вала гледаћу да једном наврнем!

Perin

 • 8
 • 3
 • *
 • Posts: 5.079
  • Klub Knjige
Re: Bizaran problem sa... kompjuterom!
« Reply #314 on: 25-08-2012, 17:14:52 »
Harvi, imam nekog prijatelja što rešava sve moguće i nemoguće stvari oko kompa, javi se kad se vratiš u BL pa da to sredimo. :)

Tex Murphy

 • 4
 • 3
 • Posts: 16.779
  • Radioaktivna aleja
Re: Bizaran problem sa... kompjuterom!
« Reply #315 on: 26-08-2012, 00:38:40 »
Harvi, imam nekog prijatelja što rešava sve moguće i nemoguće stvari oko kompa, javi se kad se vratiš u BL pa da to sredimo. :)

Оћу вала! Јел стручњак и за лаптопе?

Perin

 • 8
 • 3
 • *
 • Posts: 5.079
  • Klub Knjige
Re: Bizaran problem sa... kompjuterom!
« Reply #316 on: 26-08-2012, 01:47:43 »
Aha. Rastavlja, sastavlja, čisti i spašava. Supermen za laptope. U stvari, you can call him LAPTOPMAN!

Tex Murphy

 • 4
 • 3
 • Posts: 16.779
  • Radioaktivna aleja
Re: Bizaran problem sa... kompjuterom!
« Reply #317 on: 26-08-2012, 10:30:36 »
Aha. Rastavlja, sastavlja, čisti i spašava. Supermen za laptope. U stvari, you can call him LAPTOPMAN!

Then this is the job for LAPTOPMAN!!!  :!:

mac

 • 3
 • Posts: 11.738
  • http://www.facebook.com/mihajlo.cvetanovic
Re: Bizaran problem sa... kompjuterom!
« Reply #318 on: 26-08-2012, 11:13:26 »
Jer kad dečak Erik pojede USB memoriju događa se neverovatna promena...

Tex Murphy

 • 4
 • 3
 • Posts: 16.779
  • Radioaktivna aleja
Re: Bizaran problem sa... kompjuterom!
« Reply #319 on: 27-08-2012, 02:59:53 »
Jer kad dečak Erik pojede USB memoriju događa se neverovatna promena...

 :!:

mac

 • 3
 • Posts: 11.738
  • http://www.facebook.com/mihajlo.cvetanovic
Re: Bizaran problem sa... kompjuterom!
« Reply #320 on: 31-10-2012, 02:21:33 »
Da li neko ima problem sa puštanjem .ts fajlova? Imam VLC player i Media Player što ide uz Windows 7, i u VLC playeru fajl se učita, ali onda ništa ne biva, a u Media Playeru video krene, ali masivno secka i negledljivo je. U pitanju je treća epizoda Walking Deada, od izvesnog soctora, koji upravo preporučuje VLC player u propratnom tekstualnom fajlu.

Barbarin

 • 4
 • 3
 • Posts: 2.647
Re: Bizaran problem sa... kompjuterom!
« Reply #321 on: 31-10-2012, 09:48:27 »
Nisam ni čuo za .ts fajlove, što uopšte skidaš u tom formatu? Osim vlc preporuke. A usput danas mi se update vlc možda će i tebi pa će ti raditi to.
Jeremy Clarkson:
"After an overnight flight back to London, I find myself wondering once again if babies should travel with the baggage"

mac

 • 3
 • Posts: 11.738
  • http://www.facebook.com/mihajlo.cvetanovic
Re: Bizaran problem sa... kompjuterom!
« Reply #322 on: 31-10-2012, 10:00:01 »
Pa nisam gledao u kom je formatu fajl, nego samo veličinu, i broj sidera i ličera. Prevarili me dušmani. A i VLC sam osvežio na 2.0.4 i nije pomoglo. Imam ja plan B, samo pitam da li je neko već imao iskustva koja bi mi pomogla u planu A.

Barbarin

 • 4
 • 3
 • Posts: 2.647
Re: Bizaran problem sa... kompjuterom!
« Reply #323 on: 31-10-2012, 10:01:41 »
Probaću da vidim kad se domognem kompa. Šta to skidaš?
Jeremy Clarkson:
"After an overnight flight back to London, I find myself wondering once again if babies should travel with the baggage"

mac

 • 3
 • Posts: 11.738
  • http://www.facebook.com/mihajlo.cvetanovic
Re: Bizaran problem sa... kompjuterom!
« Reply #324 on: 31-10-2012, 20:50:04 »
Piše gore, ali nemoj da se deranžiraš, prešao sam na plan B i problem je rešen.

Barbarin

 • 4
 • 3
 • Posts: 2.647
Re: Bizaran problem sa... kompjuterom!
« Reply #325 on: 01-11-2012, 00:29:01 »
To skidaš zbog ovog broja 1080i.
Jeremy Clarkson:
"After an overnight flight back to London, I find myself wondering once again if babies should travel with the baggage"

Tex Murphy

 • 4
 • 3
 • Posts: 16.779
  • Radioaktivna aleja
Re: Bizaran problem sa... kompjuterom!
« Reply #326 on: 12-12-2012, 15:55:49 »
Крепава ми компјутер! Чим утурим било шта у било који УСБ кратер, моментално се фризује тако темељно да једино пали гашење на дугме!  :cry:
Шта да радим, помагајте!!!

Ghoul

 • 4
 • 3
 • Posts: 33.189
  • The Cult of Ghoul
Re: Bizaran problem sa... kompjuterom!
« Reply #327 on: 12-12-2012, 16:09:54 »
pozovi popa da ti ga osvešta.

sigurno si ga napunio sotonskim sadržajima!  :evil:

ayin

 • 4
 • 2
 • Posts: 90
Re: Bizaran problem sa... kompjuterom!
« Reply #328 on: 12-12-2012, 16:11:08 »
Ne guraj ništa u USB!
Šalim se.
Pronađi USB karticu (makar pozajmi od nekoga), pa je gurni na ploču i pokušaj onda da prikopčaš uređaje preko nje. Ako ne upali, moguće je da crkava ploča. Predpostavljam da si ulazio u SETUP i pregledao da se nešto nije poremetilo i da je USB setovan normalno

Skalar

 • 3
 • Posts: 761
Re: Bizaran problem sa... kompjuterom!
« Reply #329 on: 12-12-2012, 17:08:29 »
Крепава ми компјутер! Чим утурим било шта у било који УСБ кратер, моментално се фризује тако темељно да једино пали гашење на дугме!  :cry:
Шта да радим, помагајте!!!

Не мора значити да је плоча! Може бити и Виндовс - нешто се пореметио па не сарађује са УСБ како би требало. Форамтирање и нова инсталација Виндовса је први корак, ако то не помогне онда се проверава плоча.
Пиво и ћевапи спајају људе.

Tex Murphy

 • 4
 • 3
 • Posts: 16.779
  • Radioaktivna aleja
Re: Bizaran problem sa... kompjuterom!
« Reply #330 on: 12-12-2012, 19:33:06 »
Прорадио је (бар за сада) након антивирусовања.

Ghoul

 • 4
 • 3
 • Posts: 33.189
  • The Cult of Ghoul
Re: Bizaran problem sa... kompjuterom!
« Reply #331 on: 12-12-2012, 19:44:30 »
lepo ja kažem, svega toga ne bi bilo da si komp punio samo bogougodnim sadržajima!

Tex Murphy

 • 4
 • 3
 • Posts: 16.779
  • Radioaktivna aleja
Re: Bizaran problem sa... kompjuterom!
« Reply #332 on: 12-12-2012, 20:45:21 »
lepo ja kažem, svega toga ne bi bilo da si komp punio samo bogougodnim sadržajima!

Као нпр. ти, јел?

Ghoul

 • 4
 • 3
 • Posts: 33.189
  • The Cult of Ghoul
Re: Bizaran problem sa... kompjuterom!
« Reply #333 on: 12-12-2012, 20:52:26 »
lepo ja kažem, svega toga ne bi bilo da si komp punio samo bogougodnim sadržajima!

Као нпр. ти, јел?

moji su ugodni MOM bogu, a tvoji očito nisu tvom!  :evil:

Son of Man

 • 4
 • 3
 • Posts: 6.961
 • See ya in Bambiland...
Re: Bizaran problem sa... kompjuterom!
« Reply #334 on: 13-12-2012, 20:14:27 »
Narode, zna li ko, jel mi treba i ovo kad instaliram nove ATI drajvere?

HydraVision Package
Description:
Package Includes:
HydraVision for Windows Vista and Windows 7. Requires that AMD Catalyst Control Center (listed above) be installed.

http://support.amd.com/us/gpudownload/windows/legacy/Pages/legacy-radeonaiw-vista32.aspx

Son of Man

 • 4
 • 3
 • Posts: 6.961
 • See ya in Bambiland...
Re: Bizaran problem sa... kompjuterom!
« Reply #335 on: 13-12-2012, 20:43:23 »
Snašo sam se, hvala.

Miljenko

 • 1
 • Posts: 9
Re: Bizaran problem sa... kompjuterom!
« Reply #336 on: 13-12-2012, 23:05:25 »
Pomenucu moj problem i ovde.
Kada pokrenem neku noviju igru, sve radi ok 15-30 minuta, a onda se komp zakljuca sam od sebe. Monitor se ugasi i pomaze samo dugme.
Instalirah malopre Metro 2033 i desila se ista stvar. Nema seckanja, brljanja, sporog ucitavanja, sve radi bez problema, a onda mrak...
Skyrim radi bez problema sa high podesavanjima, ultra daju iste simptome.
Zakljucavanja se ne desavaju van igara.

Procesor je cetvorojezgarni, 4 Gb memorije, ATI Radeon 5700 graficka kartica.
Meni na pamet pada graficka ili slabo napajanje. Nisam pametan. :(

Meho Krljic

 • 5
 • 3
 • Posts: 54.350
Re: Bizaran problem sa... kompjuterom!
« Reply #337 on: 14-12-2012, 10:45:16 »
Da, pa verovatno je jedno od ta dva koja si nabrojao... Meni je refleks da optužim karticu jer smatram ATI izvorom sveg zla na svetu, ali ovo zapravo više deluje kao problem sa napajanjem...

Джон Рейнольдс

 • 4
 • 3
 • Posts: 8.507
 • @
Re: Bizaran problem sa... kompjuterom!
« Reply #338 on: 14-12-2012, 19:14:40 »
Малопре сам имао WTF моменат. Компјутер је радио нормално и одједном је почео да лудује - рецимо отворим неки текст у Ворду и потерам точкић миша, а он повећава и смањује зум уместо да скролује текст. Кад кликнем на текст, уноси се нормално. Све минимизовано неће да се максимизује левим кликом, већ десним кликом + restore. Total Commander је тек лудовао - левим кликом (а не десним како би требало) ми је хајлајтовао фајлове, понекад више одједном (!), а приликом промене фолдера отварали су се изнад те колоне табови попут оних у браузерима! Нисам ни знао да то Total Commander може.

Све је почело пошто је компјутер прилично дуго радио, био је упаљен преко 36 сати (мада је преко ноћи само вукао нешто с торента), а лудило је почело док сам радио на једном захтевном мултимедијалном фајлу. Мало је кочио јер је процесор очигледно радио под пуним оптерећењем, а онда је настао спе'такл. Дакле, иако сам сад пустио антивирус да обиђе парохију, можда је попустио и неки хардвер јер Марфи каже да је обично тако. Али који?

Иначе, после рестарта је наставио још мало да лудује, а пошто сам повукао све фајлове на којима сам радио на флеш, све се вратило у нормалу и засад комп шљака нормално.

Any ideas?
America can't protect you, Allah can't protect you… And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Lord Kufer

 • 4
 • 3
 • Posts: 5.102
  • Poems and Essays
Re: Bizaran problem sa... kompjuterom!
« Reply #339 on: 14-12-2012, 19:16:25 »
Vidi kako ti je podešeno srednje dugme ili točkić za miša u kontrol panelu.

A možda i u Wordu može to da se podešava, ali nisam siguran.

Джон Рейнольдс

 • 4
 • 3
 • Posts: 8.507
 • @
Re: Bizaran problem sa... kompjuterom!
« Reply #340 on: 14-12-2012, 19:50:00 »
 :-x

Бизарно! Решен проблем! Win ме у једном тренутку пита (нисам ни знао да постоји та системска порука): "Знаш ли да ти је све време притиснут CTRL тастер? Хоћеш ли у сејф мод?" И ја погледам - тастер ладно заблокирао (матора ми је тастатура и сва изједена од куцања, леви CTRL чак има урезе од нокта, а ни на њему ни на шифту одавно више ништа не пише. Стајао је напола притиснут, зато је некад прави контакт, некад не. Сад ће тастатура на чишћење, осећам да има нешто испод...

 xrotaeye

ПС То ми је од параноје јер док радим на сваких минут-два несвесно кликћем CTRL+S, ма који програм користио јер је снимање код свих исто.
 
America can't protect you, Allah can't protect you… And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

scallop

 • 5
 • 3
 • Posts: 28.512
Re: Bizaran problem sa... kompjuterom!
« Reply #341 on: 20-01-2013, 17:42:59 »
Moj laptop je postao brži od mojih prstiju. Čim prinesem prst tastaturi pojavi se neko đubre da se nudi. Tako mi se okačio i neki PC performer koji želi neizostavno da ispravi 427 grešaka u mom Windows-u koje je detektovao. Pet puta sam ga bacio na đubre i još je tu. To ni Boban ne bi mogao da pošalje na Deponiju. Usput je tu i neki novi pretraživač Babylon, koji bi da gugla umesto gugla. Na kraju neki od tih uljeza mi je zauzeo donju četvrtinu ekrana, pa svaki put kad promenim sliku, ponudi nešto. Kao kako da vozim u Oklahomi i slično. Hoće li to nestati preksutra, pa da trpim ili će mi trebati neko da profesionalno otrese đubre?
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

mac

 • 3
 • Posts: 11.738
  • http://www.facebook.com/mihajlo.cvetanovic
Re: Bizaran problem sa... kompjuterom!
« Reply #342 on: 20-01-2013, 18:02:09 »
To mora da reši neko odlučan.

-_-

 • 3
 • Posts: 852
Re: Bizaran problem sa... kompjuterom!
« Reply #343 on: 20-01-2013, 18:15:03 »
Tako mi se okačio i neki PC performer koji želi neizostavno da ispravi 427 grešaka u mom Windows-u koje je detektovao.
Izbrisi ga sa bilo kojim anti-malware programom, npr:    
Malwarebytes Anti-Malware


Usput je tu i neki novi pretraživač Babylon
Takodje bi ovaj gornji program trebao da ga obrise,
ako nece, onda ovaj hoce: AdwCleaner

Naravno, programe koristis na sopstvenu odgovornost,
ako nisi iskusan u tome, prepusti nekome.

scallop

 • 5
 • 3
 • Posts: 28.512
Re: Bizaran problem sa... kompjuterom!
« Reply #344 on: 20-01-2013, 18:23:02 »
To ću i da uradim. A dotle ću da psujem. :-x
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Usul

 • 4
 • 3
 • Posts: 1.936
Re: Bizaran problem sa... kompjuterom!
« Reply #345 on: 20-01-2013, 19:09:56 »
Ako mozes predji na Mac, ako ne daj nekome da preinstalira masinu i postavi sve moguce zastite.
God created Arrakis to train the faithful.

angel011

 • PsychoKitty
 • 5
 • 3
 • Posts: 8.303
 • meow
  • Hronika mačjeg škrabala
Re: Bizaran problem sa... kompjuterom!
« Reply #346 on: 20-01-2013, 19:29:37 »
A da pređe na Ubuntu?  :)
We're all mad here.

Meho Krljic

 • 5
 • 3
 • Posts: 54.350
Re: Bizaran problem sa... kompjuterom!
« Reply #347 on: 20-01-2013, 21:46:39 »
Babylon je teška kučka za uklanjanje. CCleaner pomaže u ovakvim situacijama:
 
http://www.piriform.com/ccleaner

scallop

 • 5
 • 3
 • Posts: 28.512
Re: Bizaran problem sa... kompjuterom!
« Reply #348 on: 20-01-2013, 21:56:17 »
A, kako se uklanja CCleaner?
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Meho Krljic

 • 5
 • 3
 • Posts: 54.350
Re: Bizaran problem sa... kompjuterom!
« Reply #349 on: 20-01-2013, 22:04:49 »
Ccleaner se ne uklanja, on se voli. Vrlo je koristan.