NAUKA I KVAZINAUKA (izvorište inspiracije za mnoga SF dela) > KOMPJUTERI, HARDVER, SOFTVER, INTERNET, TELEKOMUNIKACIJE...

TRIBINA "BUDUĆNOST VEŠTAČKE INTELIGENCIJE"

(1/52) > >>

zakk:

Centar za promociju nauke u saradnji sa Studentskim kulturnim centrom, u utorak, 18. juna, u 19 časova, u Velikoj sali SKC-a organizuje tribinu sa aktuelnom, provokativnom temom „Budućnost veštačke inteligencije“. Polazeći iz različitih počenih pozicija, učesnici tribine ”Budućnost veštačke inteligencije” će biti u prilici da ukažu na određene fenomene nastupajuće veštačke inteligencije u oblasti robotike, etike, filozofije i umetnosti.


Činjenica da se nauka i tehnologija dramatično uvlače u sve delove našeg svakodnevnog života, izaziva krajnje spontanu i intuitivnu potrebu ljudi za naučno-popularnom edukacijom. Neophodnost tehničke pismenosti više nije pitanje interesovanja i senzibiliteta već polako postaje pitanje opstanka. Naučna otkrića ljudskog tela ili dubine svemira polako brišu granicu između fantastičnog i mogućeg. Naučno-fantastične priče su odavno počele da se obistinjuju, a mi ih svesno ili nesvesno podrazumevamo.


Učesnici tribine su:


Prof. dr Milan M. Ćirković, transhumanista
Dr Srđan Stanković, robotičar
Jelena Bogavac, rediteljka
Miljana Milojević, filozofkinja

Jake Chambers:
Transhumanista?
Hm... bilo bi lepo da ima još neki informatičar, neki fizičar, i tako..

zakk:
Ćirković je fizičar po struci.

zakk:
I zapravo je samo on dovoljan za bilo koju temu  :evil:

Jake Chambers:
To me već plaši.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version