FANOVI, MANIFESTACIJE, SAJTOVI, BLOGOVI, UDRUŽENJA... > FANOVI, KLUBOVI, MANIFESTACIJE...

Sve srpske fanovske podele...

<< < (23/23)

ALEKSIJE D.:
Čovek koji piše ne mora biti pisac.
Jasna rečenica. Nema ni pomena o pismenosti. Naprosto, nije svako ko piše pisac.
Biti naučnik i to uspešan je za pohvalu, ali biti decenijama neko ko traži pohvalu i priznanje za svoje pisanje, e to je tragično.

scallop:
Hajde da ne trabunjamo. Ko je ovde pomenuo da je potpisao ugovor za roman za 10%? Ko traži priznanje? Kad se o bilo čemu raspravlja "pisci koji nisu pisci" obavezno istaknu svoje postojanje. To radiš i to je tragično jer nisi izuzetak. To nije toliko neviđeno, jer svakodnevno imam prilike da neko negde uđe u raspravu i odma' imamo obaveštenje "Ja kao pisac". Ja nemam ugovor sa Bobanom, a imam više od 10%. Naravno da on ne bi priznao, ali to je gola istina.

varvarin:
Kao i Skalop, ja sam inžinjer koji voli da pripoveda.Poslednji san koga sam se odrekao (više nemam snova) - bio je da živim od pisanja. Odrekao sam se tog sna davno, još sam bio student, kad sam shvatio koliko je to teško u zemlji u kojoj živim.Ne, nikog ne krivim za to, nisu mi krive političke prilike. Takva je realnost.Onda, pošto ne pokušavam da prodam pamet - po tebi, ja sam skriboman. Kako si rekao, imam unutrašnji poriv, pundravce, šta god, da pišem.Možda si u pravu.Ali... Postoji neki unutrašnji poriv i da povučeš potez četkicom na platnu. I da odsviraš akord. I da od gline napraviš ...saksiju. Ako je to ono što te ispunjava, sve smo rekli.Mene ispunjava kad shvatim da sam zaveo slušaoce. Da im oči sijaju dok očekuju nastavak priče. Volim da zavodim.Volim da osetim da misle: Vredelo je slušati (ili čitati, ili šta god).Nešto sam napravio, i pokušao to da prodam. Ako sam uspeo, srećan sam.Tačnije, ako sam ih zabavio, srećan sam. Vredelo je truda.A bio bih izuzetno srećan da sam to mogao da prodam za pristoje pare, kao ti. Ali, jebi ga.

ALEKSIJE D.:
Zavidim ti.
I rekoh ti Skalope, nisam pisac. Nemoj me vređati. Ozbiljno. Ja sam pravnik bio i ostao.

scallop:

--- Quote from: ALEKSIJE D. on 19-07-2019, 18:53:22 ---Zavidim ti.
I rekoh ti Skalope, nisam pisac. Nemoj me vređati. Ozbiljno. Ja sam pravnik bio i ostao.

--- End quote ---


Jesam li smetnuo s uma da ti meni pripisuješ tragediju i ne misliš da time vređaš? Svakom njegova materica najplića. Pripisao si domaćoj fantastici sve i svašta i ništa nisi argumentovao. Došlo ti pa si se istresao. Pa, pravniče, misli o posledicama.

Navigation

[0] Message Index

[*] Previous page

Go to full version