FANOVI, MANIFESTACIJE, SAJTOVI, BLOGOVI, UDRUŽENJA... > FANOVI, KLUBOVI, MANIFESTACIJE...

Sve srpske fanovske podele...

<< < (2/23) > >>

scallop:
Pošto sam bezbedno dovežen kući, dužan sam jedan post na ZS, a kako ima veze sa ovom temom, neka ga tu.


Između dva sela na B, a tu negde oko Progara imali smo ekskluzivni sinergisjki sastanak na temu kako i šta posle svega, a pre ostalog. Naravno da je roštilj bio dobar, ćevapi, dimljena svinjska rebarca i dve vrste roštilj kobasica. Paradajz salata je otišla, a kupus salatu sam vratio kući. Ne smem da napišem koliko piva nismo popili. Kao učesnici sa strane navratila je kobila Tara, jednom keru su se više svidele kosti od rebara koja su grickale dame, nego one koje sam ja oglodao do savršenstva. Dve mangulice sa prasetom su nas gledale popreko iz prikrajka. Ubio sam tri komarca, a ostali su pojeli mene.


Ne mogu vam ništa reći o donetim zaključcima (morao bih da vas ubijem), a i nisam nadležan. To će neko drugi. Pozdrav Lillit kao idejnom nosiocu.

solis:
nije dosta sto ste zatvorili forum da sam morao da smaram loganjem da citam sad prebacujete i anaburek forum ovde? ako je za plan za sjebavanje foruma strava je

Drakus:
A tebi ako smeta da se logaš, ti nemoj. Nije da si mnogo koristan kada se loguješ.

scallop:
Baš ništa neću da napišem.

Boban:
Evo, najnoviji biser: https://www.blic.rs/kultura/vesti/na-knjizevnu-tribinu-u-beogradu-dosla-je-samo-jedna-osoba-a-ova-dva-pisca-su-uradila/s4l015m

Bio sam i ja, okasnio pola sata, ušao na vrata i sagledao ogroman prostor gde je na pedeset stolova bilo zauzeto svega desetak sa po nekoliko knjiga. Sveukupno, prodavci i učesnici bilo je manje od deset ljudi; na samom ulazu sretnem čoveka koji me odvuče u kafanu udaljenu 20 metara i tu zaglavim. Ali nije to bitno... bitno je da se srpska fantastičarska scena i dalje drobi na nesastavne delove.
Gde je najavljeno ovo dešavanje... na fejsu u okviru nekih nadolazećih događanja. Art anima nije pomenula, mada svaku najbesmisleniju akciju "svojih" pulena u smislu izdavanja, događanja i samo razmišljanja naveliko reklamira. Art-anima postaje servis za nekoliko ljudi i izdavača u gradu; ostali ne postoje. Lazar Komarčić ima svoj krug zabave, frapantno je kako na dešavanja po gradu gde LK nije u funkciji organizatora maltene niko ne dolazi od redovnik LK posetilaca. Ja sam u protekle dve godine išao na nekoliko ovih skupova fantastičara po gradu i zaista je indikativno i dronjavo koliko jedni druge izbegavaju. Nevidljivi je otpilike jedini koji uspeva da pokrije većinu ovih stvari, ali on nastupa kada se događanje već zbilo.
Nedavno je Dorćol Platz pravio festival čokolade sa domaćim proizvođačima. Došli su svi bez obzira što možda svašta misle jedni o drugima. Na kraju, prodato je 7000 ulaznica jer je svako od njih maksimalno izreklamirao okupljanje.
Decenijama već pričam o neophodnosti sinergije fantastičara svih boja i zastava... znao sam i ranije da je uzalud, ali ovo je otprilike poslednji ekser u kovčegu. Nikad nismo uspeli da se dogovorimo i zakupimo npr. na sajmu 100 kvadrata za oibjedinjeni nastup svih izdavača fantastike iz regiona. Da se napravi štand koji niko kome je SF6F u srcu neće moći da izbegne. Nema toga, a nema više ni većine izdavača. Za ovu godinu je najavljeno bar deset okupljanja i ja se razmišljam da li na ijednom od njih da učestvujem. Da prodajem knjige u praznim halama, nastupam pred jednocifrenim brojem nezainteresovanih likova koji su se tu slučajno zatekli...
Nedavno me na kratko opsela ideja da i ja pravim jednom mesečno veliko ZS okupljanje, ali su me preliminarni razgovori sa potencijalnim učesnicima/saradnicima vrlo brzo ohladili od toga.
Ostaje nam sada da kao beli nosorozi sačekamo svoj red sa manje ili više batrganja.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version