FANOVI, MANIFESTACIJE, SAJTOVI, BLOGOVI, UDRUŽENJA... > FANOVI, KLUBOVI, MANIFESTACIJE...

hugo 2017. / sad puppies

<< < (3/3)

Mica Milovanovic:
Pomalo je tužno za nas koji volimo, pre svega, naučnu fantatiku, da nijedna od ovih nagrada (Ursulu zanemarimo) nije otišla za naučno-fantastično ostvarenje, već su sve ovo neke vrste fantastike sa vrlo malo (roman) ili gotovo nimalo "naučnog" (praktično sve ostale nagrade u proznom delu)...

Meho Krljic:
Moj (vrlo površni) utisak je da je ovo ionako trend već godinama.

Nightflier:
To je trend samouništenja Huga kao relevantne nagrade za bilo šta. Nažalost, štenci su u pravu kada kažu da je Hugo ispolitizovan, pa se tako mnogi autori koji zaslužuju da budu makar nominovani nikada ne nađu na tim spiskovima. Cele izdavačke kuće se bojkotuju ako su konzervativnog političkog svetonazora - recimo Bejn - iako su njihovi pisci višestruki dobitnici. Da Bejnovi pisci zaslužuju da se uzmu u obzir odlično se vidi s LMB, koja je ova godine dobila novouvedenu nagradu za najbolji serijal, baš za Vorkosigan sagu, čiji su sastavni delovi i ovako podobijali i Huga i Nebula za omanju bataru, ili Ven Spenser, koja je 2003. dobila Kembela za najboljeg novog pisca. Nažalost, Hugo je postao ekstremno hermetičan, okrenut američkoj unutrašnjoj politici, koja je zahvaljujući internetu postala svetska unutrašnja politika (iako ne glasamo na njihovim izborima, gledamo Džona Olivera) i sada već potpuno skrajnut - što je paradoksalno u eri kada je fantastika postala ne društveno prihvaćena već prigrljena i čak dominantan iskaz popularne kulture. Very sad, što bi rekao Tramp.

mac:
Šta se dešava s ovim nagradama? Jesu li sad puppies uspeli da promene nešto u celoj priči?

džin tonik:
izgleda da jesu, pri aktualnoj nominaciji, koliko vidim, ovi u startu navode gdje potraziti mejl...

2020/1945 Hugo Awards Nominations Open


--- Quote ---Instructions for accessing the online nominating form have been sent via e-mail. Check your junk e-mail/spam/promotions folders in your e-mail client for this e-mail.
--- End quote ---

Navigation

[0] Message Index

[*] Previous page

Go to full version