STRIPOVI, ILUSTRACIJE, ANIMACIJA > MANGE I ANIME

Marvel vs. Madhouse

(1/2) > >>

ridiculus:
Neki od vas verovatno znaju da se ove sezone (jul-septembar) emituje poslednji deo zajedničkog projekta Marvela i japanskog studija Madhouse. Do sada su prikazani Iron Man, Wolverine, X-Men, a sada je u toku Blade. Kažu da je Warren Ellis učestvovao u konstrukciji nacrta ovih priča, ali on se distancira od završnog proizvoda. Čuo sam da je Iron Man krš, ali ionako me nikad nije ni zanimao. Za razliku od toga, X-Men su mi u mlađim danima bili drugi po redu omiljeni Marvelov strip, zahvaljujući Chrisu Claremontu, i prirodno je da sam bacio pogled prvo na njih.

Dobra produkcija, kakva je potpuno očekivana od Madhouse-a. Dobro pogođeni standardni likovi - vizuelno me podsećaju na Marvel 90-tih. Sviđa mi se odjavna špica, na kojoj kamera prelazi preko ogromne ilustracije sa likovima i motivima iz serije. Osim toga, malo drugih stvari mi leži. Ali, sad sam tek na polovini, pa ću još dati šansu priči.

Eh, da. Priča počinje smrću Jean Grey/Phoenix-a. Od X-ljudi, na početku se pojavljuju Xavier, Cyclops, Wolverine, Beast i Storm, i kasnije im se pridružuje još nekoliko članova koji nisu standardni, ili možda i jesu u nekoj od kasnijih verzija Marvelovog univerzuma koje ne poznajem dobro. SPOJLER: Emma Frost i mala Japanka Hisako Ichiki.

Gaff:
Da, naspram užasnog Iron Man-a  :x :x :x i donekle gledljivog Wolverina  :roll:, X-Men serijal je solidno prihvatljiv. Priča je dovoljno složena da se mogla proširiti na još nekoliko epizoda, al' 'ajd'. Likovi su verniji sebi i franšizi nego u ona druga dva serijala. Ako će saradnja da se nastavi, nadam se da će preživeti jedino X-Men Manga.

cutter:
To onda verovatno koriste Morisonove X-Mene kao polaznu tačku?

Gaff:
Pa, zbog autfita i pošto je u serijal ubačena i Armor, rekao bih, tako nekako...

Meho Krljic:
Ako je Armor ubačena to pre asocira na Whedonov Astonishing. Saću da to uzmem da daunloudujem.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version