@ rade
Franićev tekst je nešto najneverovatnije što sam odavno čitao, a da nije na netu. Čovek se postavlja kako nekakav virtuelni pristrasni bokserski sudija između Gula i Panova iz Pečata, s tim da se ova dvojica nisu međusobno prozivala. Dobar procenat teksta su predugi citati jednog i drugog u okviru ionako predugih Franićevih rečenica, gde autor vidno stoji na Panovljevoj strani. A onda ničim izazvan počinje da emulira Gulov cinični stil, pa ide nešto kao zaključak. Usred zaključka po drugi put citira iste Gulove rečenice koje je citirao pre dve stranice. Meni je ovo genijalno jer jasno odražava Franićevo raspoloženje dok je pisao, ozlojeđenost samo kulja, kao da gorespomenuti bokserski sudija osim što navija za svog čoveka, povremeno i sam zadaje udarce protivniku. Volim te strasne kritike (eseje?), pa to ti je.
@ Krip
S tim u vezi, ova kritika Šišanja je, u nedostaku boljeg izraza, mlaka. Autor je očigledno bio opterećen svime dosad napisanim, stoji na stanovištu da je u pitanju slab film, ali nema nove teze i drugačija čitanja. Mor ov d sejm.
Nego, pitanje za sve (a posebno za Kripa): Ima li iko TV film Džona Makenzija iz 1995. The Infiltrator? Rip sigurno postoji, mogu da se nađu čak i srpski titlovi, ali ne mogu nigde da ga iskopam, i Gul je džaba tražio. Bio bih iskreno zahvalan i odužio bih se nekako.