DRUGA STRANA SVETA (prostor za potpuno ne-SF&F teme) > SPORT, NAVIJAČI, KLADIONICE...

Evo jednog fudbalskog prorocanstva

<< < (2/6) > >>

Ghoul:

--- Quote from: "Boban" ---Šta zaključujemo iz ovoga? Da govna koja vode državu i dalje postupaju po komunističkim okvirima, tj. zanemarili su i zaboravili 23 preddrugosvetkoratovna fudbalska prvenstva Jugoslavije i za njih je istorija otpočela 1946. godine.
--- End quote ---


čekaj, oćeš da kažeš da je b. tadić, ili neko iz nj. vlade, dao tu fuzbalsku izjavu?

mislim, ne vidim kakve veze imaju 'oni koji ovde ovu državu' sa izjavom tamo nekog sporckog reporterčića (ako je takav neki to izjavio)?

Boban:
Komunisti su došli 1945. i rekli: "Sve što je bilo dosad ne postoji, nije valjalo i ne treba da se pominje..." Tako smo odbacili 23 fudbalska prvenstva, 220 brojeva Politikinog Zabavnika i krenuli od nule.
Po slepom automatizmu, i posle definitivnog raspada Jugoslavije, svi se drže tih komunističkih ograda kao da su svetinja. To uopšte nije nevažno pitanje, a ne smemo okrivljavati glupe novinare, posebno sportske, jer, kao što znamo, sportski novinari su na najnižoj lestvici novinarstva, odmah uz one koji prave pijačni barometar. Ne može novinar da bude kriv što nema pojma, mora jednostavno da postoji sistem odozgo, da se stvari preispitaju i da se donese 50 ili 1050 odluka, ne samo da se vraćaju stari nazivi ulica. Ja sam siguran da bi mnogo više značilo za podizanje morala nacije da se lepo kaže da je ovo 78 prvenstvo u fudbalu, a ne 55-o i takve stvari. Primera ima kolko oćeš.

Ali možda nam je to zapravo u tradiciji... pre nekoliko godina, kada je mlada ekipa u LK konačno rešila da se privati Emitora, prva ideja je bila da se sa numeracijom krene od prvog broja. Jebeš 22 godine izlaženja i 422 broja, ajmo mi od početka.
E, pa to stalno kretanje od početka na svim nivoima i u svim segmentima nas je i dovelo dovde.

Lurd:
Ne kladim se u pare, ali možemo u nešto drugo. Samo moram da stavim ogradu da Železnik neće ispasti iz lige ako staje u zemlji ostane isto. Ako se nešto drastično promeni, može da ispada.

Ali pošto ne verujem da će se bilo šta menjati - limunada?

Boban:
Znaš da ne mogu da odolim da pijem limunadu na tvoj račun.

Lurd:
Errrm...Nije valjda da računaš da si dobio opkladu?

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version