DRUGA STRANA SVETA (prostor za potpuno ne-SF&F teme) > SPORT, NAVIJAČI, KLADIONICE...

Čuveni zvezdaš postao Grobar

(1/2) > >>

zakk:
Čuveni zvezdaš postao Grobar
preuzeto sa Partizan.co.yu


UŽICE- Nešto se premilomilo u duši Velibora Veljka Lazića (52), naprasno puklo. Dogodilo se ono što je doskora bilo nezamislivo, što ni sam nije mogao sanjati. Ovaj konobar u čuvenoj užičkoj kafani “Ćira” posle 44 godine ludovanja za C. zvezdom, postao je akter nesvakidašnjeg navijačkog transfera – iz inata se odrekao “crveno belih” i postao fan Partizana.

“Tek sada počinjem da shvatam “grobarski” slogan “za druge se navija Partizan se voli”. A ja znam šta znači voleti svoj klub,” počinje svoju ispovest Veljko.Sa osam godina Veljko je postao zvezdaš, u klub sa “Marakane”, kaže, zaljubio ga je Šekularac. Aktivnu navijačku istoriju počeo je da ispisuje sa petnaest godina kada je otišao na prvi večiti derbi. Stresla ga je ta strast toliko da posle navijačkog prvenca nije mogao kući da se skrasi ni sedam dana. Gde god je igrala Zvezda, bilo u Beogradu, Banjaluci, Zagrebu, Rijeci, Tuzli, Splitu, Skoplju, pa i inostranstvu, Veljko Lazić je stizao do tribina stadiona u tim gradovima.

“Skoro svuda sam putovao autostopom i to sam, osim van zemlje kada se išlo organizovano. Stavim u ranac par sednviča i bocu vode, izađem u Užicu na magistralu i “bacim” palac. Znao sam da promenim i po deset automobila da bih stigao do krajnjeg odredišta. Bilo je sezona u kojima sam gledao sve 34 Zvezdine utakmice. U neredima nikada nisam učestvovao, jer sam išao na utakmice zato što volim svoj tim, a ne što mrzim protivnika” priseća se Veljko.
Najveći podvig napravio je kada je za sedam dana, naravno zbog Zvezde, autostopom prevalio 2.800 kilometara.

“U nedelju su “crveno-beli” igrali protiv Dinama u Zagrebu. Naravno bio sam tamo. Vratio sam se u Užice, a onda u sredu putovao u Beograd na utakmicu sa Veležom. Već naredne nedelje ponovo sam bio u glavnom gradu Hrvatske pošto smo gostovali Zagrebu,” priča on.
Revolitiran politikom kluba i prodajom igrača, Veljko je letos počeo da se lomi. Potiskivao je duboko u sebi ljubav prema Zvezdi, a srce mu je najednom počelo da igra na spominjanje imena Partizana. Pre nekoliko nedelja kada su užički “grobari” pošli na utakmicu protiv Groningena, Veljko je izašao iz “Ćire” i za njima prosuo bokal vode. Tada se u njemu prelomilo. Raskinuo je staru ljubav i učlanio se u Udruženje navijača Partizana iz Užica.
“Spreman sam da idem na utakmice, pevam pesme i bodrim Partizan. Ne znam kako, možda je to bilo suđeno, ali zavoleo sam klub iz Humske. Polako prikupljam navijačke rekvizite i čekam prvi evropski nastup Partizana na debitujem na jugu,” iskreno će Lazić.

Ipak, kaže, Zvezdu ne mrzi. Ostala je deo njega. No, Veljko sada u “Ćiri” služi goste sa crno-belim šalom oko vrata.

“Čovek koji se razvede od žene, a ja to dobro znam, ne može tu ženu da mrzi. Ali, želim da sve što sam dao Zvezdi, a dao sam joj mnogo, prikrijem negde u sebi. Ja sam postao “grobar”, partizanovac.daklem, smak sveta se približava  :evil:
kako Užice reaguje na ovo?

Джон Рейнольдс:
Čovek je shvatio gde je do sada grešio i te je greške ispravio, što je za svaku pohvalu.

crippled_avenger:
Prelazak iz Delija u Grobare je kao promena vere i promena pola u isto vreme. Recju, Veljko treba da pocne da se zabradjuje... :oops:

Mixitron M. Storm:
Da, dosad je bio cava, a sad može i bradu da pusti, pravu popovsku ako hoće   8)

Kastor:
Čovek je očigledno mazohista koji je pronašao način da isprovocira batine i na Severu i na onoj... drugoj tribini.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version