DRUGA STRANA SVETA (prostor za potpuno ne-SF&F teme) > SPORT, NAVIJAČI, KLADIONICE...

Vlade Divac ispred skupstine

<< < (2/3) > >>

Alexdelarge:

--- Quote from: "TomCat" ---
--- Quote from: "Alexdelarge" ---
...Ukazivati pocast,nekome ko ima poremecaj hipofize...
--- End quote ---

Poremecaj hipofize ?


--- Quote from: "Alexdelarge" --- Juce u toku dana su centralne ulice bile zatvorene zbog jednog sportasa i njegovih prijatelja sportasa.Ukazivati pocast,nekome ko ima poremecaj hipofize i vesto ubacuje loptu kroz obruc,krajnje je neumesno.
--- End quote ---

Covek je igrao za nasu reprezentaciju, predstavljao ovu zemlju sigurno bolje od politicara i slicne ekipe (znam da ovo zvuci uzasno ofucano ali ipak je tacno), bio je veoma popularan i sada kad zavrsava karijeru obelezava to pokusavajuci da uradi nesto dobro za druge ljude ... Stvarno ne razumem zasto bi ti to smetalo ?
Vikend je, nema guzve, mogao si opusteno da zaobidjes tih par ulica koje su zatvorene, a onima koji idu peske je cak i lepse za setnju....
--- End quote ---


Ne shvataj sve doslovno,ja sam to namerno prenaglaseno rekao.Hteo sam da kazem,da se zasluge sportista precenjuju i da ne mogu da slusam te fraze sportisti-su-najbolji-proizvod-ove-zemlje,ambasadori ove zemlje,uvecavaju investicije i sl.Sve se to ponavlja kao mantra,a ne postoji uzrocno-posledicna veza izmedju toga.S obzirom na broj medalja,ova bi drzava trebala da bude zemlja blagostanja u tom sistemu razmisljanja.Opste misljenje je uvek pogresno misljenje.U krajnjoj liniji i ja sam maestro za manuelno ispravljanje eksera,pa mi niko ne ukazuje pocasti i ceremonije.Sa stanovista opsteg, i ispravljanje eksera i ubacivanje lopte u kos,podjednako je apsurdno. :evil:

Tex Murphy:
Pa zar je politika manje apsurdna od ubacivanja lopte u koš?

TomCat:

--- Quote from: "Alexdelarge" ---...Sa stanovista opsteg, i ispravljanje eksera i ubacivanje lopte u kos,podjednako je apsurdno. :evil:
--- End quote ---


Pa nista, samo treba da ubacimo ispravljanje eksera kao novu disciplinu i eto nam jos jedne medalje, a tebi ceremonije  :lol:

Najzanimljivije je sto se ja u sustini slazem se sa tobom, doslo je do malog nesporazuma, mada mislim tvojoj poruci nije bas bilo mesto u ovoj temi jer je ovde bio akcenat na humanitarnu akciju a ne na Divca, sport i ceremoniju (ali sad kad smo vec otisli u off onda idemo do kraja :) ).

A to za preuvelicavanje znacaja sportskih uspeha ... pa na to vise ni ne obracam paznju, u zemlji je sranje pa onda kad vec ne mozes da ponudis ljudima neki ekonomski ili socijalni uspeh onda se lepo uvatis za zlatnu medalju i udri iz sve snage.
Profesionalni sport odavno ima neke lose osobine ali vrte se ogromne pare i to tako uvek biva. A ako je ubacivanje lopte u kos apsurd zasto onda recimo igranje saha ili bilo koje igre nije apsurd, zasto balet nije apsurd ? Za eksere si u pravu, ali jednostavno ljudi nisu izrazili zelju to da gledaju, za razliku od npr. kosarke.

Alexdelarge:

--- Quote from: "Harvester" ---Pa zar je politika manje apsurdna od ubacivanja lopte u koš?
--- End quote ---


Ukoliko ti pitanje nije retorsko,nego ocekujes odgovor,onda ti mogu reci da se u potpunosti slazem sa pitanjem (kako to lepo rece jedan SPS-ovac kad su ga nesto pitali). :evil: I idem korak dalje.Zivot je apsurd,nista ga ne opravdava.Ne postoji ni jedan jedini razlog zasto covek postoji.Zbog cega ista postoji?

Tex Murphy:
Čitaš mi misli. Taj "korak dalje", tj. apsurdnost života je upravo ono što sam imao na umu.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version