FILMOVI, TV SERIJE, ANIMACIJE > DOMAĆA OSTVARENJA, LOW-FI VIDEO

KADIJEVIĆ O KADIJEVIĆU, by Ghoul

<< < (2/11) > >>

crippled_avenger:
Iz kog je perioda ličnost? Knez Pavle? Goran Vuković Majmun? Vuk Branković?

crippled_avenger:
Ah, evo i vesti iz KURIRA:

DANI VELIKOG KADIJE

"Legendarni reditelj Đorđe Kadijević zbog čije serije "Vuk Karadžić" će Marko Nikolić zauvek biti Karađorđe, a detinjstva će nam zauvek biti obeležena strašnim prizorima iz njegovih filmova "Sveto mesto" i "Leptirica" priprema novi projekat. Reč je o trodelnoj seriji "Dani velikih splavova" koja će se kroz meteorski uspon Aleksandra Kneževića Kneleta baviti epohom banditizma i mladim lavovima beogradskog asfalta.

"One nisu imale silikone", uzvikuje popularni Kadija dok ulazimo u prostorije ekipe i zatičemo ga kako svom mladom saradniku Miroslavu Lakobriji objašnjava vreme "primarne akumulacije silikona", kako on to duhovito naziva. "Prve sponzoruše nisu imale silikone", kaže Kadija, "To su bile skromne devojke iz radničkih porodica koje su naprosto želele malo provoda. Mnoge od njih su poginule u međusobnim obračunima bandi."

Neo-mit u Batočini

Dok priprema "Dane velikih splavova" Kadija nam priča kako ga je istraživanje za ovu seriju ponukalo da počne da piše još jedan projekat. "Bio sam u poseti prvoj beogradskoj sponzoruši, izvesnoj Maši, koja danas radi kao proročica u Batočini. Njena sudbina je baš za film. Nju je svojevremeno na splavu "Đilardino" pogodilo devet metaka prilikom pokušaja atentata na njenog tadašnjeg momka Goluba Živkovića Pašenoga. Pašenog je ubijen na mstu, a Maša je završila u komi, i tvrdi da je tokom kome bila u kliničkoj smrti i videla svetlost tokom od koje je postala vidovita. sada je posećuju mlade devojke i traže od nje da im kaže sudbinu. Vrlo zanimljiv, autentičan lik, narodni neo-mit."

Tetka i pleksus

"Ne repetiraj tetku o pleksus!", viče Kadija na Vuka Kostića koji u kadru imitira Pinkija iz "Rana" i pokušava da repetira CZ-57, popularni "tetejac" o pleksus. Vuk Kostić u ovom filmu igra Kneleta, i za potrebe ove uloge se ugojio tridesetak kilograma i navukao na kokain. "Odličan je Vuk!", kaže Kadija ponosno, "Oseća se da je za razliku ove ostale glumačke gologuzije odlsužio vojsku."

Kadija neće da nam otkriva koja će teorija o Kneletovom ubistvu biti prikazana i njegovoj seriji. Ipak, na kast listi vidimo da Vojin Ćetković igra Ćentinog šuraka tako da će se verovatno i ova serija pozabaviti ovom teorijom. Scenario su pisali sam Kadijević, uz pomoć našeg poznatog književnika Dragoslava Mihailovića i novinara Vojislava Tufregdžića. "Ovo su "Tikve" za novi milenijum, zato sam pozvao Dragoslava, koga u ekipi odmilja zovemo "O.G." iliti "originalni gangster" pošto je napisao jednu od prvih knjiga o tvrdim beogradskim momcima."

Muziku za seriju će pisati Vojkan Borisavljević i grupa Prti Bee Gee. "Neka se spoje mladost i iskustvo. Valja se."

Inače, vest da Kadijević sprema novu seriju obradovala je ogroman broj njegovih fanova koji su umalo srušili policijsku barijeru prvog dana snimanja. "Fanovi "Leptirice" su mnogo histeričniji od fanova "Napadača". Fanovi "Napadača" samo dođu da im potpišem DVD i to je to. Ovi ostali vole da pričaju i onda me ometaju u radu", vajka se legendarni Kadija ali smeši mu se brk pošto ne može da sakrije da mu pažnja fenbojeva godi.

Premijera serije je zakazana na desetu godišnjicu Arkanove smrti.

Ghoul:
do đavola, ovaj KURIR uvek sve prvi dozna!  :cry:

Meho Krljic:
:lol:  :lol:  :lol:  :lol:  Par puta sam se naglas nasmejao.

Ghoul:

--- Quote from: "Alexdelarge" ---Znaci,ipak je u dosluhu sa rezimom. :evil:
--- End quote ---


imajući u vidu s kim deli rođendan, rekao bih da je kadija i u direktnom dosluhu sa isusom hristom!

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version