DRUGA STRANA SVETA (prostor za potpuno ne-SF&F teme) > ISTORIJA, DRUŠTVO, POLITIKA, RELIGIJA...

i ovakvi moroni imaju pravo glasa!

(1/1)

Ghoul:
Statistika pokazuje da se najveći broj nezgoda, koje se ponekad završe i fatalno, događa kad ljudi od svih mogućih rešenja nekog inače sasvim bezopasnog problema izaberu ono najneobičnije, čak najekstremnije. Tako se sitnice poput uklanjanja fleke s odeće, tuširanja, izbora pića u restoranu ili vožnje kolima pretvaraju u prave tragedije. Kako? Evo nekoliko novijih primera, o kojima su izvestili svetski mediji.

Jedan (neimenovani) Moskovljanin došao je na "genijalnu" ideju da fleku od farbe sa pantalona ukloni tako što će sipati litar benzina u veš-mašinu, javila je agencija Itar-TASS. Mrlja je, doduše, nestala, ali sa njom i pola stana, u strahovitoj eksploziji koja je usledila u ovom improvizovanom pokušaju brzog hemijskog čišćenja.

Čistoća je pola

Slično je bilo razmišljanje još jednog "čistunca", ovoga puta Nemca iz grada Firta. Iako samo siroti beskućnik, ovaj nesrećnik je imao potrebu da brine o svojoj čistoći, a kako nije smislio drugi način, rešio je da se istušira – u pogonu jedne perionice automobila. Svukao se dogola i stao među mehaničke četke i creva…Sreća njegova da nije umeo da pokrene mašinu, inače je mogao završiti obliven tečnošću za poliranje automobila ili ošuren vrelom vodom, a četke su ga mogle odrati, rekao je za agenciju Rojters policajac koga je pozvao zgranuti vlasnik perionice.

I ovo se dogodilo u Nemačkoj. Jedna bunovna gledateljka pomislila je od snimka podloženog kamina, koji u najavi svog jutarnjeg programa redovno emituje TV mreža "Super RTL", da je pravi požar koji je zahvatio njen televizor. Odmah je pozvala vatrogasce i uzbunila komšije. Da li je u međuvremenu zaista i sama pokušala da ugasi "vatru" polivši televizor vodom, kako tvrde neke novine, nije baš sigurno, ali je problem konačno rešen kad su vatrogasci uzeli u ruke – daljinski upravljač.

Opasne igre

Nažalost, sledeća priča, iz češkog grada Tješina, završila se mnogo tužnije. Otkačeni vozač "mercedesa" poželeo je da se poigra "ruskog ruleta" (inače sve popularnije zabave među obesnim "novim bogatašima" u postokomunističkim evropskim zemljama) i to ni manje ni više nego sa policijskim kombijem. U ludoj trci, u kojoj je 29-godišnji Zdenjek Bulav, jedan od najuspešnijih privatnih preduzimača u tom delu zemlje, vozio "u sitne sate" sa ugašenim svetlima, kršeći sve moguće saobraćajne propise, došlo je do direktnog sudara, i trojica policajaca su poginula. Prerasli ljubitelj opasnih tinejdžerskih igara sad se nalazi u pritvoru.

Još jedna zabava, ovoga puta rođendanska, završila se loše, i to po one koji su u stvari samo hteli da prijatno iznenade slavljenika. Naime, prijatelji izvesnog Norvežanina želeli su da mu za 40. rođendan prirede "žurku iznenađenja". Doznavši da mu spremaju "šumsku zasedu" u večernjim časovima, hteo je da on njih iznenadi – tako što je u planirano vreme ispalio "šale radi" nekoliko metaka u tamu. Meci su, međutim, pogodili i ozbiljno ranili šestoro njegovih drugara, a sam slavljenik je, zajedno sa njima, prevezen u bolnicu zbog šoka koji je doživeo. Umesto zabave, od rođendana je ispala "igračka plačka".

 :x  :x  :x  :shock:

johnson bronson:
i posle ljudima ono u filmovima izgleda nemotivisano ili dramaturski neopravvvdano.

Ghoul:

--- Quote from: "johnson bronson" ---i posle ljudima ono u filmovima izgleda nemotivisano ili dramaturski neopravvvdano.
--- End quote ---


a to se ti unapred ogradjujes od [mogucih] zamerki tom tvom scenariju, eh? :wink:

["ali ljudi, pa moguce je to, citao ja u novinama! suva ljucka :wink:  psihologija!"]

johnson bronson:
ovo cu da osutim jer zasluzujem kritiku. wideces i sam.

Navigation

[0] Message Index

Go to full version