NAUČNA FANTASTIKA, FANTASTIKA i HOROR — KNJIŽEVNOST > NIGHTFLIER'S BOOKSPACE

Sećanje na Svetlost - poslednja knjiga Točka vremena

(1/9) > >>

Nightflier:
Ako nekoga zanima,

Od narednog ponedeljka počinjem prevod poslednjeg (za sada) toma "Točka vremena". Ovo je do sada najobimnija knjiga u serijalu - što sam govorio za svaku prethodnu otkad sam se vratio u Lagunu - tako da će prevod potrajati. Istini za volju, i ja sam poprilično umoran od ovog serijala, tako da ću verovatno raditi manji broj stranica dnevno a malo više ću se posvetiti drugim projetkima (konkretno, "Morijartiju" Kima Njumena). Plan je da "Sećanje" bude objavljeno za naredni oktobarski Sajam knjiga.

Anomander Rejk:
Naravno da zanima.
Pretpostavljam da će onda sigurno biti podeljena u dva dela.
Znači krajem ove godine, konačno ćemo imati kompletan serijal preveden i izdat kod nas ?

Nightflier:
Nema nade da ne bude podeljena na dva dela. Po mojoj proceni, imaće stotinak stranica više od "Straha mudroga" Patrika Rotfasa. Takođe, predložio sam urednici a ona je prihvatila da rečnik na kraju knjige proširimo tako da sadrži sve pojmove iz svih prethodno objavljenih rečnika, pošto se rečnici od knjige do knjige razlikuju. To će dodati još neku stranicu, ali neprimetno u odnosu na glavni tekst.

Sajam je krajnji rok za objavljivanje, samo što se još ne zna da li će oba toma biti objavljena istovremeno. Prva polovina bi trebalo da bude završena za tri meseca i spremna za štampu. Još nije doneta odluka da li će da puste najpre nju, pa za Sajam drugu polovinu - ili će se čekati da prevedem obe, pa obe za Sajam.

Gligorijele:
Još pita da li nekog zanima??!!!   :-?
Ti si baš neki vragolan. Pa prodje mi život u iščekivanju nastavaka. Mislio sam da neću dočekati 1. septembar (Roger Waters na Ušću) kad se ti iznebuha pojavi sa ovom informacijom!!
 xcheers

Nightflier:
Eh, nažalost ne idem na The Wall. Ali drago mi je što sam te obradovao. :)

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version