NAUČNA FANTASTIKA, FANTASTIKA i HOROR — KNJIŽEVNOST > NIGHTFLIER'S BOOKSPACE

The Red Queen's War by Mark Lawrence

<< < (5/5)

Nightflier:
SF ide parcijalno i bez ikakvog pravila. "Prostranstvo" ide OK, ali je zato Rejnolds propao katastrofalno. Niko ne zna šta da očekuje od Čajkovskog. Laguna u redakciji ima bazu ljubitelja tvrdog SF-a, pa povremeno pokušavaju s nekim novim projektima, ali više nikome - pa ni meni - nije jasno šta će se prodavati a šta ne i kojom se logikom vode kupci. Uglavnom, i redakcija i saradnici koji pomažu savetima trude se da nađu neki zajednički činilac, ali - po mom utisku - to nažalost dovodi do objavljivanja ne onoga najboljeg što žanr ima da ponudi. Tja.
Nisam čitao jer sam alergičan na prikvele. Mrzim ih iz dna duše :) Nekako mi je prevara pisati prikvel kada možeš da napišeš šta je dalje bilo. Jedino ih čitam kada mi padne šaka neki serijal koji inače nisam čitao, pa mogu da počnem od prikvela. Tako da ovo nisam. Ali čuo sam od prevodioca, koji je inače ogroman fan Pulmana, da je "bombonica".
Ne znam za prodaju, ali će se verovatno čekati utoliko što kolega koji radi taj serijal ima neki svoj ritam. Ne znam da li je počeo da radi narednu knjigu, iskreno. Erikson je vrlo iscrpljujuć pisac, a kako knjige odmiču sve je gori.

Nightflier:
Prevod "Lažljivčevog ključa", drugog dela trilogije "Rat Crvene Kraljice" biće gotov do kraja godine, nakon čega sleduje prevod treće knjige.

malipirat:
Да ли је у плану превођење трећа књига из серијала (Emperor of Thorns)?

milan:

--- Quote from: malipirat on 03-05-2020, 02:05:23 ---Да ли је у плану превођење трећа књига из серијала (Emperor of Thorns)?

--- End quote ---
Treca knjiga je Oshajmski tocak, i prevedena je, verovatno izlazi za sajam.

Navigation

[0] Message Index

[*] Previous page

Go to full version