FILMOVI, TV SERIJE, ANIMACIJE > FILMOVI
Šta sam lepo gledo, a da horor nije
Milosh:
napomena: Ovde cu da odgovorim u vezi primedbi na "Eternal Sunshine of the Spotless Mind", a ako neko hoce da se preganja u vezi "Lost in translation" samo napred; dakle:
--- Quote from: "Ghoul" ----oba su precenjena;
--- End quote ---
OK, tvoj licni utisak i preferencija, nemam nista protiv.
--- Quote from: "Ghoul" ----oba se obraćaju onima koji nisu baš idioti/konzumenti najbanalnijih proizvoda holivuda, te samo zato misle da su 'alter', a zapravo oba su smarački konvencionalni u ama baš svemu sem u flashy storytellingu (koji nemaju, na zalost);
--- End quote ---
--- Quote from: "Ghoul" ----oba prodaju neku gorkoslatku sladunjavost kao 'art';
--- End quote ---
--- Quote from: "Ghoul" ----oba imaju ex-komičare koji se iz petnih žila prče da dokažu svoju 'dramsku' kost, te tako u translation imamo beskrajne prizore billovog neispavanog, umornog, izgubljenog lica (ok, I got it the 1st time around – go on with the fucking story, if any!), a ovde imamo džima kerija sa izrazom kao da ima konstantni proliv ili barem hemoroide, i to mu dođe neka kao drama.
--- End quote ---
--- Quote from: "Ghoul" ----oba su filovana bljutavim 'pop-alter' bandovima, dakle 'alternativom' za urban fancy crowd;
--- End quote ---
--- Quote from: "Ghoul" ----oba su filma suviše dosadna, konvencionalna i banalna da bi ih odgledo do kraja.
--- End quote ---
--- Quote from: "Ghoul" ----oba imaju za protagoniste likove koji mi idu na jetra i s kojima nemam ništa zajedničko, te me stoga zabole za to dal će da se zavole, prižene, rastanu, samoubiju, ili da izgore u kiselini svojih napaćenih, mučaljivih, patetičnih faca dok slušaju paćeničku muzičicu i tuguju nad nesuđenim, neispunjenim, ah, ljubavima.
--- End quote ---
--- Quote from: "Ghoul" ----oba su me iznervirala blizu toga da bacim diskove (srećom, u oba slučaja bili su tuđi pa sam se suzdržao) – iznervirali me, pored ostalog, i zato što se ovakve pomije danas smatraju nečim naročito dobrim ('umetničkim'!), samo zato što se posmatraju na pozadini sačinjenoj od kojekakvih spajdermena i već kojekakvih blokbastera (od kojih ih, po meni, ništa suštinsko ne odvaja).
--- End quote ---
itd.
Jesi li ti svestan da si ovde izneo gomilu podataka, ne O FILMU vec iskljucivo O SEBI (EDIT: da, sad kad bolje pogledam jesi, pa dobro, i to je valjda stvar ukusa/izbora), pokusavajuci da objasnis zasto ti se isti nije dopao? Ja zaista ne zelim da budem zlonameran, ali ja ovako ne mogu s tobom da diskutujem posto ne znam o cemu bih, posto ovde ne vidim niti jedan jedini jasno formulisani argument zasto film (ne) valja, vec samo vrlo licni (ne) ukus. I kad je vec tako, kako onda mozes da donosis sud o tome kakva je to publika kojoj se ovaj film svideo? Ako to nije arogantno onda stvarno ne znam sta je...
Ghoul:
pa dobro sad, ako ti u ovoj hordi mojih reči nisi uspeo da zapaziš ništa o filmu/ovima (kao napr. primedbe vezane za glumu, scenarije, konvencije, ritam...) već isključivo mene i samo mene, to potvrđuje moju inicijalnu izjavu o tvojoj površnosti, ali me i uveseljava da sam ti pružio bar malo materijala, ako već ne filmskog, a ono barem psihološkog, da se na meni vežbaš i primenjuješ to što studiraš.
ako već ne možeš OD mene, uči se barem NA MENI... :lol:
Milosh:
Eto, sad ja ispadoh povrsan. Pa dobro, jesam malo pozurio u odgovoru i nisam najbolje zapazio da si ti vec pomenuo kako se ovde radi o licnim impresijama, i da je sve to daleko od kritike itd. I sve je to lepo, ali ja se opet vracam na ono poslednje sto sam rekao, a u vezi sa tvojim prvim postom. Ali dobro, necu sad da budem naporan i da gnjavim vise (btw ovako generalno mogu da te uputim na izvesnu kritiku ovog filma iz Emitora 445, i da kazem da se uglavnom slazem sa onim sto tu stoji).
A propo ucenja, covek se uci dok je ziv, metodi su vec stvar izbora... :lol:
Tex Murphy:
Na stranu sve to, ali jeste li vi skontali koliko je Faust genijalan bend?
Milosh:
xrofl
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version