NAUČNA FANTASTIKA, FANTASTIKA i HOROR — KNJIŽEVNOST > Dela domaćih autora u pripremi

ZNAK SAGITE 2011 - domaći autori

<< < (2/2)

varvarin:
 xuzi xuzi xuzi

Mica Milovanovic:
Decenije se broje, decenije...  :)

zstefanovic:

--- Quote from: Mica Milovanovic on 17-05-2013, 17:52:57 ---Decenije se broje, decenije...  :)

--- End quote ---

Ово мислиш поводом ствари из 1980-их? Видиш, сад си отворио крупну тему наше™ фантастике.

Ствар је једноставна: ако човек жели да нешто буде урађено, мора сам да уради. Па сад нек свако на форуму процени колико му је стало да има нешто укоричено.

Кад сам 2006. схватио да Бобан не може да буде човек-оркестар, од тада за неке писце која ја волим лично доприносим (негде више или мање) да се опуси попишу, сакупе, оптички препознају, коригују, објаве или огласе: Лазовић, Фипа, Бобан, Љуба, Љиља, Славен,  после и Шкеровић, Микситрон, Јоца, Лејла, посредно Адријан... (Коју годину пре тога је била Илијина "Доле, у Зони" - на жалост, остала је само у електронском издању, 2001. Да не причам о Павићу, са којим сам скоро пар деценија сарађивао.)

Није све довршено и објављено - али биће. Хиљаде су то страна у питању, и то добре књижевности, које би биле на понос и већим културама.

Осим Бобана су и Илија, Скробоња, Споменка, Дража Игрошанац као уредници доста објавили последњих година. Да нису банкари у међувремену "саџгали" планету, било би и више... Али то није изговор да се одустане.

Ипак су се неке ствари за нашу™ фантастику промениле од 2008. до данас, и квантитативно и квалитативно.

По мени, било би лепо да се појаве још један или два човека да уреднички припомогну. У року од пар година би сви битнији опуси били објављени. Рецимо, сад би било лепо и да неко узме Ћурчића или Драшковића, па да скрцка...

___________________________________________________

Али све ово не мења на чињеници која се тиче теме топика: добар део онога што је Бобан најавио у овој фази ипак је - и упркос свему - објављено у последњих годину и по дана, или је питање дана или недеља када ће бити.

Navigation

[0] Message Index

[*] Previous page

Go to full version