NAUČNA FANTASTIKA, FANTASTIKA i HOROR — KNJIŽEVNOST > Dela domaćih autora u pripremi

Novo od D.Stojiljkovića

(1/10) > >>

varvarin:
Prepisujem iz današnje POLITIKE:
 
NOVI ROMAN DEJANA STOJILJKOVIĆA
 
Autor bestselera Konstantinovo raskršće Dejan Stojiljković ovih dana predao je svom izdavaču LAGUNI rukopis novog romana Duge noći i crne zastave. Roman će početkom 2012. izaći u prestižnoj LAGUNINOJ ediciji MERIDIJAN, koju uređuje Igor Marojević.Do tada, čitaoci će moći bliže da se upoznaju sa sadržajem knjige i na specijalizovanom sajtu koji su u saradnji sa autorom napravili LAGUNINI vebmasteri. Za roman je urađen i moderan promotivni trejler koji će uskoro biti predstavljen publici.
Reč je o knjizi koja je pisana skoro tri godine i koja pred čitaoce ponovo donosi uzbudljivu žanrovsku mešavinu u autentičnom istorijskom okviru, što je postao prepoznatljiv manir ovog pisca. Roman je smešten u 1386. godinu i govori o samim počecima trogodišnjeg srpsko-turskog rata, koji se završio Kosovskom bitkom.
U fokusu radnje su vladari dve sukobljene zemlje, knez Lazar Hrebeljanović i Murat (Pravedni), kao i vitezovi Reda zmaja: Ivan Kosančić, Milan toplica i Miloš Obilić. Roman prati događaje u vezi sa potragom trojice vitezova, koja se dešava u Makedoniji, istovremeno se baveći i događajima na srpskom i turskom dvoru...

Boban:
Roman je izašao nedavno, što smo mogli videti iz informacija na netu, ali je pre nego što je stigao u prodaju povučen iz opticaja zbog mentalne zaostalosti teksta, pa sada to ubrzano sređuju.

scallop:
Dobar mu citat. Prava epska fantastika.

varvarin:
Nešto sam propustio, nije ni čudo... Jel ima neki link?

scallop:
Prvo ga okačiš, a sad se praviš Toša. :-o

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version