NAUČNA FANTASTIKA, FANTASTIKA i HOROR — KNJIŽEVNOST > Objavljena dela DOMAĆIH autora
MI NISMO BOLESNI by Ratko Radunovic
crippled_avenger:
U prodaji se konacno pojavio jedan od najocekivanijih debija u nasoj knjizevnosti. Ratko Radunovic se najzad moze predstaviti oficijelnim izdanjem romana MI NISMO BOLESNI, na etiketi Narodna Knjiga.
Mislim da je komentarima o ovoj knjizi mesto na filmskom forumu zato sto je rec o ostvarenju koje se vec na drugo citanje pretvara u bitan filmski vodic.
O romanu su se izjasnile i neke eminentne licnosti iz naseg kulturnog zivota:
Ako je odusevljenje za Radunovicev roman Mi nismo bolesni greh-onda cu goreti u paklu
Dimitrije Vojnov, filmoslov
Mi nismo bolesni je silazak u bizarno filmofilsko podzemlje najnovije generacije, gde su filmovi jedini spas, smisao i stvarnost-unikatan prikaz miljea i kreacije ovih neznanih junaka opskurnih video klubova. Prvo se cita kao beletristika, a zatim kao filmski vodic.
Biljana Srbljanovic, dramaturg
Roman-ispovedaonica Ratka Radunovica Mi nismo bolesni je detaljan prirucnik za bekstvo iz neobosovskog pakla Serbije i Montenegra (S & M) bez upotrebe halucinogenih i rekreativnih droga. Radunoviceve droge su najkvalitetniji izdanci euroameroazijskog palp bioskopa u poslednjih tridesetak godina. Ako i vi povremeno koristite iste droge, ova knjiga ce vas ubediti kako ste bolesniji nego sto mislite, ali upravo zato i srecniji od ostalih, normalnih bolesnika, i narkomana.
Aleksandar Radivojevic, dramaturg, lazni prorok & filmesija
Podgorica se do juce zvala Titograd. U gradu Titogradu sve je moguce. Kada se rodis kao Titogradjanin sve ti je dozvoljeno i koliko god gresio tesko mozes opravdati to ime. Rode se u Titogradu, zatim u Podgorici otvore piratske video klubove, a oni nisu bolesni?
Ko je ko u ovoj recenici?
Milutin Petrovic, reditelj
Tripp:
Why, Cripple, why?!
Pusti taj pateticni roman da ode kako mu i dolikuje, bez neke velike pompe.
Ali mi se dopada sto si ga stavio u rubriku za film. Nice touch, man. Thanx.
Cak su stavili i blurbove? Great. Mozda je sve zbilja ispalo kako treba. Ja jos nisam dobio svoj primjerak...
otaku:
Citala sam roman, do duse, u rukopisu, tek se spremam da ga kupim sa sve koricama. Ovo je, uz pricu "Monstrum voli macke", meni najdraze od Ratkovih pisanija sto sam imala sansu da dobijem na citanje. Ostali treba da citaju, sve se desava oko filmova i u vezi sa njima, a ima i odlican zaplet oko vanzemaljca (obratite paznju na scenu prvoga susreta) i snimanja horora (najduhovitiji deo je kada junaci smisljaju zaplet za svoj film i scena snimanja :lol: )
Lurd:
Odlično! Gde ima da se kupi? Lepa vest zaista.
"filmoslov"...
Nyarlathotep:
Iskrene cestitke Trippe!
Radujem se primerku na nekoj od mojih polica. Nego, valjano zbori Monsinjor, gde se moze nabaviti?
Predpostavljam u Narodnoj Knjizi...
pozdrav...
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
Go to full version