У овој намери сам озбиљан, и припрема ове тематске збирке није плод никаквог сукоба, већ је то идеја коју имам поодавно.
Пропозиције конкурса сам дао, тако да не треба доводити у питање моју озбиљност у вези овог пројекта.
Напоменуо сам у самом тексту конкурса утицај Бредберијевог романа, а на то могу да додам и утицај одређених музичких група које су обрађивале његову something wicked тематику.
Са друге стране, у Србији се одржава пуно вашара и фестивала на којима се свашта дешава; пуно алкохола, роштиља, тортиља, дроге и на крају црне хронике у којој пише да је неко избоден, неко нестао, неко упао у кавез са медведима итд јер се, на таквим местима, баш свашта дешава.
Ни у иностранству није ништа боље, па и њихове масовне прославе на којима се једе , пије, дрогира и оргија - могу поћи по злу...
Наравно ту је и мистичност домаћих панађура коју не треба заобићи, па је спектар тема који остављам ауторима на обраду заиста и широк и шаренолик.
Што се тиче неке приче о сличности са Тортом, никакве сличности нема, нити би требало да их буде јер је реч о две различите идеје.
Торта је тематска хорор збирка, а Тортиља би била тематска СФ-Ф-Хорор збирка.
У Торти су тема новогодишњи празници, у Тортиљи су теме вашари, панађури, фестивали, карневали.
Торта има своју специфичну причу, а ја се надам да ће Тортиља заживети и да ће аутори на занимљиве начине обрадити ову идеју.
Што се тиче рока, сезона вашара је у току, неки фестивали су прошли, неки ће тек да уследе, па сам оставио довољно времена ауторима јер планирам да тематска збирка Очи твоје пиље из моје тортиље буде летње издање које ће још више подићи ионако врелу летњу атмосферу.