NAUČNA FANTASTIKA, FANTASTIKA i HOROR — KNJIŽEVNOST > Objavljena dela DOMAĆIH autora

Vampiri u Istri

(1/7) > >>

Ghoul:
Vampirske noæi u Kringi  
Književna veèer s Viktorijom Faust

Viktoriju Faust zovu "prvom damom hrvatskog horrora", buduæi da je najproduktivnija, a bogami i najcjenjenija autorica ovoga žanra na domaæoj književnoj sceni. Dosad je objavila sedam knjiga horror-proze: roman "U anðeoskom liku zvijeri" (2000.), zbirke prièa "Galerija užasa" (2003.), "Skice za umiranje" (2003.), "Vampirski snovi" (2003.), te još romane "Anðeo na mome grobu" (2003.), "Smrtno uplašen" (2005.) i "Neizgovorena prièa" (2005.), kao i niz prièa po periodici. Dvostruka je dobitnica nagrade "Sfera", za minijaturu "Teško je biti vampir" (2002.) i za kratku prièu "Vrištaè" (2004.).
Eto, ta i takva Viktoria Faust bit æe prvi gost "Vampirskih noæi" u Kringi, gdje æe se jednom mjeseèno predstavljati ponajbolji hrvatski horror pisci.
Književna veèer s Viktorijom Faust dogodit æe se u subotu, 21. sijeènja, u 20 sati, u kafiæu "Vampire" u Kringi (desetak kilometara od Pazina prema Poreèu). Uz talk-show s autoricom i predstavljanje njenih djela, gostima nudimo na uživanje i prve vampirske koktele ikad doživljene u domaæem ugostiteljstvu, te na kraju veèeri, kao posebnu poslasticu, kušanje jednog novog napitka (kojeg, to do subote mora ostati tajna) koja fenomenalno spaja istarsku tradiciju s legendom o istarskom vampiru Juri Grandu.


 
Natjeèaj za vampirske prièe  
U èast istarskog vampira Jure Granda
ORGANIZACIJSKI ODBOR 5. FESTIVALA FANTASTIÈNE KNJIŽEVNOSTI U PAZINU OGLAŠAVA
NATJEÈAJ ZA VAMPIRSKE PRIÈE
Ovim se natjeèajem traže prièe iz žanrovskog spektra znanstvene fantastike - fantasyja - nadnaravnog horrora, koje na bilo koji naèin obraðuju ili koriste vampirsku tematiku.
Primaju se prièe napisane na hrvatskom jeziku, duljine do 10 novinskih kartica (18.000 znakova, ukljuèujuæi i razmake). Poželjno je da prièe budu što kraæe, ali to nije uvjet.
Prièe koje se šalju na natjeèaj moraju biti originalne tj. neobjavljene. Neobjavljenom se prièom smatra prièa koja još ni na koji naèin nije pružena na uvid javnosti u tiskanom ili u elektronskom mediju (ukljuèujuæi i internet).
Prièe treba slati u jednom primjerku otisnute na papiru, potpisane imenom i prezimenom autora, s detaljnim podacima o autoru u prilogu, ukljuèujuæi kontakt-podatke, te kraæi životopis i bibliografiju (materijal za "bilješku o piscu"). Prièe ne treba potpisivati šifrom. U koverti s prièom otisnutom na papiru, OBAVEZNO treba priložiti i disketu ili CD s prièom u elektronskom obliku (u .rtf datoteci, bez posebnih formatiranja teksta).
Prièe treba slati na adresu:
Puèko otvoreno uèilište u Pazinu (za vampirske prièe)
Šetalište Pazinske gimnazije 1
52000 Pazin
Rok za slanje prièa je 1. travnja 2006. godine.
Prosudbena komisija odabrat æe najbolje prièe za objavljivanje u zajednièkoj zbirci, koja æe biti predstavljena na 5. Festivalu fantastiène književnosti koji æe se održati u Kringi i Pazinu, 11. i 12. kolovoza 2006. godine.
Prièe odabrane za objavljivanje u zbirci se ne rangiraju i ne nagraðuju posebnim nagradama. Autori èije se prièe odaberu za zbirku bit æe pozvani da svoje prièe predstave na spomenutom Festivalu.
Ukoliko se s vremenom ukažu moguænosti da se, zahvaljujuæi nenadanoj naklonosti sponzora, neke prièe ili autori ipak nagrade posebnim nagradama, takve æe odabrati ista prosudbena komisija koja bira prièe za objavljivanje.
Za ovaj natjeèaj i za ovu zbirku vampirska tematika je obavezna. Obavezno je i poštivanje propisane duljine od 10 kartica. Poželjno je, ali nipošto nije uvjet, da je vampirska prièa radnjom smještena u Istru, i da se u njoj pojavljuje Jure Grando.
Organizatori i partneri u organizaciji 5. Festivala fantastiène književnosti (Kringa-Pazin, 11-12. kolovoza 2006.): Udruga "Albus" Pazin, "Jules Verne klub" Pazin, Puèko otvoreno uèilište u Pazinu, Turistièka zajednica grada Pazina, Opæina Tinjan, Mjesni odbor Kringa.  

Veèer vampira  
Pazinska SF&F kuæa poziva vas na Veèer vampira u èetvrtak, 29. rujna u 18 sati u SF&F kuæi na Buraju u Pazinu, Hrvatski trg bb.
Program:
- Otvorenje izložbe "Jure Grando - vampir iz Kringe" (autori Mladen Rajko i Robert Hrvatin)
- Predavanje "Vampir Jure Grando u evropskom književnom i povijesnom kontekstu" (predavaè književnik Boris Periæ)
- projekcija dokumentarnih filmova o istarskom vampiru Juri Grandu
- najava Festivala fantastiène književnosti 2006. i natjeèaja za vampirsku prièu
Iste veèeri u 21 sat u Tinjanu održava se okrugli stol na temu "Turistièka valorizacija kulturno-povijesne baštine Tinjanštine, posebno legende o vampiru Juri Grandu".  
 
 
zanima me da li ce price pisane na srpskom biti razmatrane?

Bab Jaga:
Pitaj Šišovića.

Izitpajn:

--- Quote from: "Ghoul" ---zanima me da li ce price pisane na srpskom biti razmatrane?
--- End quote ---

Ne znam službeno, ali riječ je o istim ljudima i istoj organizaciji u kojoj je objavljen Pavle Zelić.

Ghoul:
eh, zelić je kategorija za sebe...

Nyarlathotep:

--- Quote from: "Ghoul" ---Vampirske noæi u Kringi  
Književna veèer s Viktorijom Faust
Viktoriju Faust zovu "prvom damom hrvatskog horrora", buduæi da je najproduktivnija, a bogami i najcjenjenija autorica ovoga žanra na domaæoj književnoj sceni
--- End quote ---


Viktoriju Faust sam upoznao na Istrakonu 2004. Iz price sa njom sam shvatio da je super pozitivan lik, ali, nazalost, nIsamm citao njenu prozu. Ona je supruga Tomasa Knighta, hrvatskog najpozznatijeg horor pisca. Sa njim sam proveo zaista sjajne treuntke drugarske sprdnje i  dva dana mantranja o horor knjizevnosti. Da, ubismo od sprdnje onog debila sto je na otuznom predavanju mrsio gluspoti o Lavraftu (njegovim oklutnim znanjima!?!? :? ) i Cthulhu Mythosu i njihovim refleksijama na okultizam :cry: . Tomas je takodje super momak.
Ah, ide mi se opet na Istrakon... bilo je super zezanje.  :lol:

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version