DRUGA STRANA SVETA (prostor za potpuno ne-SF&F teme) > ISTORIJA, DRUŠTVO, POLITIKA, RELIGIJA...

ALI VUČIĆU SVAKA ČAST

<< < (2/874) > >>

Meho Krljic:
Kad smo već u temi:

Anomander Rejk:
Već je donekle pokrenuta tema na topiku o košarci, ali kad smo već saznali da će država da pare redistribuira sa Zvezde i Partizana k oboleloj deci - možda je vredno raspravljati o tome imamo li mi ikakvu nacionalnu korist od postojanja dva u svetskim okvirima koliko-toliko poznata fudbalska kluba.

Nemamo nikakvu. Samo troše, međusobno i između sebe se tuku(navijači) i stvaraju zlu krv.
I ne prave nikakve spomena vredne rezultate.
Bolje ulagati u sportove koji zahtevaju daleko manje sredstava, i koji postižu u svetu zapažene rezultate-odbojka, vaterpolo, streljaštvo itd.
Ne slažem se da su to neozbiljne cifre. U onoj emisiji se baratalo milionima evra, to nisu male pare za ovu državu koja je vrlo, vrlo siromašna. Ako ne mogu da funkcionišu što se mene tiče, nek se ugase. Dajte bre ljudi, pa pukle su firme koje su zapošljavale hiljade ljudi, i u koje su ljudi uložili ceo svoj život, ostali smo bez teritorije koja nam je kolevka kulture, a sad kao ne možemo podneti ako propadnu dva kluba. Trebaju kojekakvi lopovi da naprave 40 000 000 evra duga u Zvezdi, i onda da mi građani otplaćujemo taj dug preko javnih preduzeća?? Meni je to nenormalno.

Albedo 0:
40 miliona je fudbalski dug, ne košarkaški

to svakako mora neko da odrobija, što se tiče košarke budžet Partizana je 5 miliona, tu negdje je i Zvezdin,

5 miliona evra je koštala kampanja SNS (za koju me realno boli kita)

kako god da okreneš, postoji bar tuce agencija, političkih partija i sličnog, koje troše boga oca

što ne dođe Kurčić i kaže ''nema više finansiranja političkih partija od strane države'', uštedio bi bar 30 miliona evra godišnje, a ja bih mogao da gledam Duleta kako dobiaj tehničku grešku

jednostavno, budžet Srbije je 8 MILIJARDI evra, i niko ne smije da pročešlja kuda te pare idu, a Kurčić mlati praznu slamu kako će Srbija da živne kad tih 10 košarkaških miliona prestanu da se isplaćuju

čim sa čuo za fond za bolesnu djecu znao sam u čemu je fora, on će da spasi 15 klinaca i svi mediji će da ga slave, a što ljudi srednjih godina, u petoj, šestoj deceniji, umiru po srpskim bolnicama, to koga boli uvo, važno je da Kurčić ima fond s kojim će da maše pred svojim maloumnim biračima

realno, nekad sam ga simpatisao, nisam se nešto pretjerano pretrgao ni kada je peko vola s Tačijem, ali ovolika količina demagogije koju on sad prosipa sa malih ekrana sluti samo da je Srbija debelo najebala u narednom periodu, kad on pokrene svoje ''reforme''

mažu se oči do neslućenih razmjera

Albedo 0:
i da, rekoh gore da su itekako važna navijačka udruženja, Robert Patnam je na primjeru Italije pokazao da građanska udruženja svih vrsta, pa i navijačka, poput Juventusa, Intera ili Milana na sjeveru, stvaraju snažno civilno društvo i efikasniju administraciju, kao i da doprinose razvoju demokratije

s druge strane, na jugu ne postoje toliko jaka navijačka udruženja, administracija je sklona korupciji, mafija suštinski vlada društvom, ne postoje građanske vrline, demokratija je u rasulu

jednostavno, navijači znaju da brinu jedni o drugima, razvija se solidarnost, ispomažu se, vjeruju u nešto zajedničko, i to je presudno što oni, za razliku od kriminalizovanog i korumpiranog juga, imaju povjerenje jedni prema drugima

te vrijednosti, povjerenje, solidarnost, empatija, jedinstvenost, se grade u građanskim udruženjima, a fudbal tu ima posebno mjesto

nije bez razloga što Engleska npr ima još jače navijačke grupe, takve da ljudi navijaju za svoj klub i kad igra petu ligu

Meho Krljic:

--- Quote from: Дадара on 08-04-2014, 18:26:32 ---

a što ljudi srednjih godina, u petoj, šestoj deceniji, umiru po srpskim bolnicama

--- End quote ---

Bar da umiru po bolnicama... Uglavnom umiru kod kuće jer kod nas koncept palijativne nege & zbrinjavanja tek treba da zaživi. Starije osobe za koje se pretpostavlja da se ne mogu izlečiti šalju se natrag kući da se oslobodi krevet za nekog za koga još ima nade. To doduše ne mogu da prikačim Vučiću kao greh, to je nešto što se već godinama zagovara ali ni jedna vlast ne zna kako da opravda taj trošak u ionako preskupom sistemu zdravstvene zaštite.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version