DRUGA STRANA SVETA (prostor za potpuno ne-SF&F teme) > ISTORIJA, DRUŠTVO, POLITIKA, RELIGIJA...

Zemlje Iz Okruzenja TODAY

<< < (1515/1524) > >>

džin tonik:
lijepo. a kako retardirate informaticki nepismene srbe? verbalna predavanja, gusle, pisana izdanja sanu, ikone spc? kako funkcionira ta kapilarna retardacija van digitalnog? :)

džin tonik:
pitanje je saljivo, ali ozbiljno. uvijek me zanima kako srpski intelektualci uspijevaju bas kapilarno retardirati srpski narod.
ovo je vrhunski primjer.
kratka, duhovita poruka, upecatljiva, lako se dijeli, izmami smjesak i motivira na daljnje dijeljenje, a maligni sadrzaj se sasvim usput primi: "ne postoje hrvatski kraljevi, ne postoji hrvatski narod, nacija, povijest, etc., pa ni hrvatska drzava"

sad podjimo od tog da se djeca i u srbiji radjaju normalna, u sto zelim vjerovati: pa prije no sto dorastu za smartfon i slicne sadrzaje, kako ih retardirate prije smartfona?
ili, mislim, digitalno doba je mlado, a srpski intelektualci vrlo uspjesno kapilarno retardiraju srpski narod vec najmanje 150 godina.

kako to radite? konkretno. mame djeci pred spavanje pricaju srboturske bajke? imate nekakve slikovnice sadrzaja koje retardira u srboturskom smislu? sanu je oblikovao predskolski sadrzaj na taj nacin? sekta?
fenomen je vrlo sveobuhvatan. kako to radite?

dark horse:
Što retardiranje? Valjda je jasno da je vama pridev hrvatski znači pripadanje teritoriju, bez obzira na nacionalnu pripadnost, dok srbi gledaju samo nacionalnu pripadnost. Zapravo sve su izjave tačne i iz vaše iz naše perspektive. Vi smatrate srpske srednjevekovne kraljeve hrvatskim, čisto jer su živeli na prostoru današnje Hrvatske. Što je legitimno i nimalo retardirano. Možemo se neslagati, ali ne moramo se vređati.  :lol:

džin tonik:
dobro. odlutao si, mogu i preobliciti pitanje: evo, palmer je kao som progutao poruku koja je smisleno i sustavno oblikovana i lansirana da ga retardira. izgubljen je, propo.
sad zamislimo da ne postoji mreza, digitalna poruka, smartfon, etc.: kako bi palmera retardirali prije 100 godina?

dark horse:
Pa verovatno hrvatskim nacionalizmom i šovinizmom, kao i danas. Toga je bilo i tada, Stjepan Radić i kompanija.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version