DRUGA STRANA SVETA (prostor za potpuno ne-SF&F teme) > FOTOGRAFIJE, PUTOVANJA, PUTOPISI...

Makro-fotografija

(1/2) > >>

Boban:
Konačno sam nabavio makro prstenove za aparat. Zaista ne znam zašto to nisam uradio ranije, jer obožavam fotkanje minijaturnih stvari.
U pitanju su ovi prstenovi:

A nekoliko minuta po dobijanju napravio sam i nešto fotografija, čisto da isprobam da li i kako rade.
Za Makro fotografiju treba mnogo strpljenja, pa i pripreme i toliko mirna ruka da bez naslona ili stativa ne može. Zatim i dobri svetlosni uslovi da bi se izvukla maksimalna oštrina... U svakom slučaju eto meni lepe zabave na proleće kad se razmile insekti i počne da buja mijaturno cveće po kamenju...

lilit:
savršeno. ne ko mikroskopija, drugačije je, al jednako lepo.

ideja!  :idea:
taman da napraviš nove fotke svih sagitaša, ejdžing da se properly dokumentuje!

Petronije:
Odlična tema, daj još fotki, izađi napolje ima ledenica, snega... Ako sad nema šta da fotografiše onda stvarno...

Truba:
1. 3. i 5. su fenomenalne

Boban:
ja sam se intenzivno bavio makrofotografijom pre 40 godina. mnogo ležanja po travi, uranjanje u mikrosvet, traženje lupom malih crvića na stabljikama cveća, pa onda pokušaji da se to sve uoštri... sada je neuporedivo lakše jer digitalna fotografija ima praktično neograničen broj snimaka i odmah se vidi rezultat.
Drugim rečima, da malo otopli, a znate kako kažu, na zemlji sme da se leži samo u onim mesecima koji nemaju R u imenu.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version