FILMOVI, TV SERIJE, ANIMACIJE > FILMOVI
Posljednji Srbin u Hrvatskoj (2019)
Alexdelarge:
--- Quote ---Film nije savršen, da se razumemo, moglo se štošta i bolje uraditi, ali nedostaci ne bacaju preveliku senku na činjenicu da se uspešno podsmehnuo kontigentima ideološko-šovinističkog đubreta kojm se zasipamo bar tri decenije. Zahvatio je mnoge teme i sa tog stanovišta mi je vredan pažnje.
--- End quote ---
film nisam gledao i zadugo ga neću gledati jer mi nije prioritet, ali ako je poenta film "uspešno podsmehnuo kontigentima ideološko-šovinističkog đubreta kojm se zasipamo bar tri decenije", onda ga tek neću gledati. očigledno je da ghoul ne pominje slučajno ŠOVINISTIČKU FARSU.
--- Quote ---Pominjanje Savanovića i Blagojevića pokazuje kako Ghoul razmišlja ipak lokalno (umesto bar regionalno xrofl ). Film će gledati žitelji cele pokojne SFRJ. Mnogi on njih ne znaju za Savu i vampira Blagojevića, kao što u Srbiji mnogi nemaju pojma da postoji istarski vampir Jure Grando. Drakula je opštepoznat i završava posao kao asocijacijia, a postoji i prezime Drakula u Hercegovini. Slučajnost? Ne bih rekla.
--- End quote ---
i ovo ti je logično, prirodno i jasno pojašnjeno u sledećem stavu:
--- Quote ---A u masama bi (kako to obično biva) mogao biti ključ neuspeha: naime, za razliku od, recimo, srpskih žanrovskih filmova, koji se pre svega obraćaju žanrovskoj publici, pa tek onda, eventualno, i ponekome od dalekobrojnije rulje (ali bez očekivanja značajnijeg krosovera), Ličina kao da je pišući i praveći ovo na umu imao najniži zajednički imenitelj srpskohrvatskog puka, pa su stoga dosetke izrazito sirove, prenaglašene, podvučene crvenim, u boldu, da nekom slučajno ne promaknu. Zato je gledanje ove „komedije“ nalik slušanju nekog kakti duhovitog lika koji vas, na svaku svoju „foru“, muva laktovima u rebra i viče: „Vic!“ i „Humor!“
--- End quote ---
Black swan:
sumnjam da se i sjećaš... nešto bauljaju selom s nekim maskama... filmčina možda jer je među prvim i na velikom platnu... pola onih filmova što je živković u svojoj knjizi popisivao nema ni 5 glasova na IMDB... sumnjam da postoji i neka kopija filma u rolni koliko je bitan za npr belgijsku kinematografiju
gledao sam sinoć korejski 301/302 (1995) o opsesivno kompulsivnim poremećajima, kanibalizmu, zlostavljanu u obiteljima, bulimiji, prežderavanju suparništvu al tako dobro snimljen s natuknicama i super glazbom...i to samo faktički s dvije žene u 2 prostorije relativno nepoznat naslov... al zato train to busan svi znaju
litan pogledan 9.9. 2012. na vikendici ocjena 7/10 ne bih ga skoro mogao opet gledati...
Black swan:
--- Quote from: Kimura on 02-04-2019, 11:28:37 ---Možda Srbi koji su uzeli katoličanstvo. Otud Drakulići. xrofl
Ma, teško ti je u Bosni utvrditi ko je ko, zato je tako uzbudljiva. Ja, na primer, poznajem Kneževiće koji su Hrvati i katolici.
--- End quote ---
ima ovdje kod mene u jednom srpskom selu kad srbin srbinu prodaje imovinu onda je kvadrat 30 maraka
ali kad nesrbin prodaje srbinu imovinu maks što će ti dati je 15 000 maraka ( bez obzira koliko imaš zemlje) iako zemlja vrijedi 30x 3300 kvadrata
al je i dalje priča svi smo srbi... isprsi se parama kad smo svi srbi... a ne srbin prvog reda srbin drugog reda srbin trećeg reda... pojebao vas je vuk karadžić sa "srbi svi i svuda"
Kimura:
Nema ničeg zajedničkog sa ŠOVINISTIČKOM FARSOM.
Gledaj film i uveri se ili veruj Ghoulu.
Kimura:
Ne znam Labude, ne opterećujem se ja toliko tim pitanjima.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version