FILMOVI, TV SERIJE, ANIMACIJE > FILMOVI

Posljednji Srbin u Hrvatskoj (2019)

<< < (6/7) > >>

Kimura:

--- Quote from: Alexdelarge on 02-04-2019, 11:29:17 ---A u masama bi (kako to obično biva) mogao biti ključ neuspeha: naime, za razliku od, recimo, srpskih žanrovskih filmova, koji se pre svega obraćaju žanrovskoj publici, pa tek onda, eventualno, i ponekome od dalekobrojnije rulje (ali bez očekivanja značajnijeg krosovera), Ličina kao da je pišući i praveći ovo na umu imao najniži zajednički imenitelj srpskohrvatskog puka, pa su stoga dosetke izrazito sirove, prenaglašene, podvučene crvenim, u boldu, da nekom slučajno ne promaknu. Zato je gledanje ove „komedije“ nalik slušanju nekog kakti duhovitog lika koji vas, na svaku svoju „foru“, muva laktovima u rebra i viče: „Vic!“ i „Humor!“
--- End quote ---Vidi, ovo je Ghoulovski pogled na film ili možda na umetnost uopšte, a ja se sa njim ne slažem.
Mislim da najbolje ispadnu ostvarenja čiji autor ne razmišlja previše o tome ''kojoj se publici obraća'', da li stvara za rulju ili za elitu. Važno je da kaže i pokaže ono što je želeo (uz možda minimalna pojašnjenja za one glupe), a neka gleda ko hoće.

džin tonik:

--- Quote from: Kimura on 02-04-2019, 11:28:37 ---Možda Srbi koji su uzeli katoličanstvo. Otud Drakulići.  xrofl
Ma, teško ti je u Bosni utvrditi ko je ko, zato je tako uzbudljiva. Ja, na primer, poznajem Kneževiće koji su Hrvati i katolici.
--- End quote ---

sad kad kazes. sjetih se jednog skolskog kolege, knezevic, a ime mihajlo. cijepljen cetnistvom od malih nogu, prijmer:
u osnovnoj, uber-drugarica kaze na nekom satu ne znam cega: djeco, sad svi da uz svoje ime navedete poznatu licnost iz nob-a.
dodje red na njega, kad ovaj ce pun ponosa i potpuno svjestan zajebancije, bas onako pajtonovski: mihajlovic!

ali: vec kad se spremala srpska agresija na hrvatsku, prvo je otisao u narodnu obranu, pa ubrzo u specijalnu policiju, itd. veliki hrvatski vojnik, nikad nije progutao srpsku propagandu o ugrozenosti.

Boban:
Knežević je najčešće prezime u Hrvatskoj... sve su to Srbi iz sela Šarenci pre 350 godina.

http://hr.n1info.com/Lifestyle/a343008/Znate-li-koja-su-najcesca-prezimena-u-Hrvatskoj.html

12:
cijepljen od
pa mihailovic i jeste poznata licnost iz nop-a, jer srbija ima dva oslobodilacka pokreta, cetnicki i partizanski. ovaj cetnicki donekle, jer nakon par godina postaje kolaboracionisticki. to na svu srecu, jer sa kolaboracionistickom vladom srbi usepevaju da prezive, te tako danas, izmedju ostalog, i pisemo ovde. u protivnom bi bilo tebe, raspisanog na nekom drugom ino portalu, al ne bi bilo nas

Kimura:
Bošnjak! xrofl Zvuči kao vic.
Mi, bre, uopšte ne moramo šale da smišljamo. Baš kao što je teško smisliti priču luđu od onoga što se dogodilo.
Mojih Vujinovića nema ni u prvih dvesta, ali vidim da su tu neki Vojnovići. Rođaci.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version