FILMOVI, TV SERIJE, ANIMACIJE > FILMOVI

Posljednji Srbin u Hrvatskoj (2019)

<< < (2/7) > >>

Boban:
kada se setimo nekih glorifikovanja italijanskih retardiranih horora, doslovno za imbecile bez mozga, za koje je ovaj film nedostižna visina u svim tačkama... šta reći već još jedan prikaz u nizu koji nema nikakav drugi cilj sem da veliča prikazivača i njegovu umišljenu moć zapažanja.

Kimura:
Možda Ghoul namerno pokušava da odbije potencijalne gledatelje? Prosto ne mogu da verujem da on ovo ozbiljno...
 xrofl

Boban:
Naravno da je ozbiljan. Gul nema elementarne predispozicije za objektivnost, što je čest ishod kod teško iskompleksiranih ličnosti.
Pa koliko puta se desilo da hvali uratke nekih svojih pulena, koje su baš ono nepismeni, a unižava i izruguje se ljudima koji su neuporedivo iznad tog nivoa.
Klasični lelujavi kriterijum: kada nešto hoće da pohvali onda akcenat baci na pozitivne stvari, u obrnutom slučaju na negativne i sve to prodaje kao realan stav.
Naravno da postoji neka stotina paćenika bez mozga kojima je Gul prozor u svet, ali takvi ljudi zapravo nikome ne trebaju, ni kao čitaoci, ni kao kupci, ni kao publika...

Kimura:
Ghoulov ''specifični ukus'' nije tajna, kao ni to da nije sasvim niti baš uvek besprekorno objektivan, ali ne mogu da verujem da najozbiljnije komentariše SF ili horor momente u jednoj sprdačini i da humor vidi u glupostima tipa ''Zombija do Tokija'', što je očigledna karikatura nacionalističkih viceva, dok mu izmiče crnohumorni duh ostvarenja u celini, koji je ipak na mnogo višem nivou nego što bi bilo nekakvo razrađivanje detalja u pravcu ''maštovitog'' i ''znalačkog'' imenovanja srpske porodice Savanović (umesto Drakula). Ne gleda se ovaj film radi takvih pojedinosti, baš kao ni radi zombija. Ili uverljivosti SF priče. Ne gleda se ni radi opuštanja i uživanja u smehu (jedino u čemu se možemo složiti), mada kretena ima, bilo ih je i biće. Iz starijih dana pamtim cerekanje u bioskopu na ''fore'' iz LEPIH SELA. Uopšte uzev, očekivala sam od Ghoula više.

Black swan:
izbjegavam čitati njegove kritike koje imaju veze s politikom jer živi u mononacionalnoj sredini pod državnim medijima... hrvata i bošnjaka je vjerojatno prvi put vidio na fotografiji, a uživo vjerojatno na fakultetu, ili na masteru, a o ratu s ove strane drine slušao iz treće ruke
a ignorira npr. činjenicu da je rep. srpska čista od hrvata i bošnjaka, dok "ustaštvo" imputira u svakom prigodnom momentu
inače je OK

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version