NAUKA I KVAZINAUKA (izvorište inspiracije za mnoga SF dela) > KOMPJUTERI, HARDVER, SOFTVER, INTERNET, TELEKOMUNIKACIJE...

gledanje svih TV kanala na televiziji preko interneta

(1/6) > >>

Boban:
Danas čujem da se po gradu prodaju uređaji za 40€ kojim se uz brz internet dobija mogućnost gledanja praktično svih kanala.
S obzirom da je moj KDS ostao bez gotovo svih sportiskih i slobodnih informativnih kanala, ovo mi je zanimljivo.
Ali nije mi baš jasno kako to funkcioniše i da li je uopšte moguće.
Na internetu sam našao dosta toga o IPTV ali mislim da to nije to.
Postoji i na Ali Expresu neka slična šema za 20$ ali mislim da ni to nije to, jer ona običan TV pretvara u smart TV, a to me ne zanima.
Ili ja nisam dobro razumeo ono što sam čuo. Trebalo bi da je otprilike ilegalno, u rangu skremblovanja satelitskih kanala, pa sam se naravno zainteresovao.
Ima li iko nešto pametno da kaže na ovu temu?

Black swan:
Ja nemam nista pametno reci osim
To mirisi na prevaru
Samo su problemi besplatni...ali kad ih jos platis...

Alexdelarge:
https://sbb.rs/eon-tv/tv-paketi

https://www.amazon.com/Fire-TV-Stick-4K-with-Alexa-Voice-Remote/dp/B079QHML21

Boban:
ok, ali ja ne bih da plaćam svakog meseca, tim pre što ni sbb nema sve.

dark horse:
Ne zvuči istinito.

Kablovska televizija i internet možda idu kroz isti kabal, ali to su dva potpuno različita nezavisna paketa, i ako ne platiš kablovsku onda te informacije jednostavno ne dobijaš, ne dobijaš nikav signal koji bi nekakav "uređaj" mogao posle da dešifruje.

A da neko nezavistan postavio te sve kanale na internet, to mi je tek neverovatna priča, ko ima kapacitete da na internetu besplatno pruži takvu uslugu neograničenom broju ljudi za praktično stotine kanala, a da navala korisnika to ne zaguši... to može neko da uradi da proda tebi takav uređaj i da obustavi posle par dana... radi neko vreme, pa sve pukne, kao piramidalna šema... mislim čak i da sam čuo za sličnu prevaru pre jedno pola godine na fejsbuk grupi za gastajbatere u Nemačkoj, sad se prisećam kroz maglu... sve prvo varaju te gastose, pa posle dolazi i kod nas u Srbiju...

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version