FILMOVI, TV SERIJE, ANIMACIJE > FILMOVI

VHS VCR R.I.P.

(1/14) > >>

Mark:
Danas sam naisao na ovo:

VIDEO RIKORDERI ODLAZE U PENZIJU

(Delimican, parafraziran clanak-prim.)

U eri DVD-a i DivX-a bilo je samo pitanje dana kada ce video rikorderi otici u proslost a prvi veliki znak penzionisanja velikog videa postao je najveci britanski lanac elektronske opreme (neki, necu da reklamiram - prim.) koji je najavio da ce prestati da ih prodaje...
Poslednji ekser na posmrtnom kovcegu videa udarila je cena DVD-plejera...
Prvi video rikorderi su poceli da se prodaju 1978 i to po ceni od 800 funti (500 evra).

Huh?
Sta kazete?!

Mislim da ce u Srbiji, narocito kod nas u raznim provincijama - VHS biti jos dugo "numero uno" ali ipak "heyday" videa je gotov...

Mislim da je VHS najvecu uslugu ucinio za HOROR zanr.
Za VHS se vezuje tzv. VIDEO NASTIES ludilo sa pocetka 80-tih.
Video je doneo hororu status kulta u svakoj, pa i najdubljoj Vukoj**ini kao sto je to Balkan...

Ziveli provincijski video klubovi, sa ocajnim izborom filmova, ostecenim kasetama, izguzvanim trakama, kopiranim omotima, skrnavim snimcima, piratskim filmovima "ispod tezge"...  Ziveli svi filmski potpuno nepismeni radnici i radnice u njima!!!!!!!!!!!!!!!!!!


"Oh ... I suck!"

 :(

Spider Jerusalem:
Dok ja budem živ, video rekorder će uvek imati počasno mesto u mom domaćinstvu. Ako ikada budem imao kola, nalepnica koju ću za trap proizvesti imaće ispisano RAISED BY VCR. Obaveštenja prijateljima koji posećuju ovaj sajt: cena koju plaćate ako dok ste u mojoj kući pomenete mog Philipsa u negativnom svojstvu je: spavate na ulici, na hladnoći. Najozbiljniji sam. To je kao ženu da mi vređate. Isto važi za provokacije u fazonu: "Video sam na sajtu pa te malo zezam." Nema zezanja. Instant idete napolje. Ne naljutim se na vas, ali zaista vas izbacim, pa sutra možemo ponovo da se vidimo i budemo najbolji ortaci i sve. Nemo' posle bude nismo znali. E. Tako. Fala na pažnji.

Tripp:
Aleluja!

     Prvi rat i ideal kome cu u zivotu pristupiti bice u ratu autsajderskih VCR-ova protiv moderne CD tehnologije, kada god to bilo. I bicu u pjesadiji. Nema problema. Amen to that. A rat ce biti grdan, bezmalo rat nad ratovima, basically the worst parts of the Bible. Pokolj na sve strane... bice najposlije kao sto pisase na pocetku onoga starog filma, Men in War, "Reci mi pricu bilo kojeg pjesadinca i ja cu ti ispricati price svih ratova." (losa parafraza)

Ghoul:
video je odradio svoje, bar što se mene tiče;
jesam emotivno vezan za dane videa, ne mogu da ignorišem činjenicu da sam od oko 1000 odgledanih horora bar 700 njih po prvi put gledao na videu (pirati, hvala vam na svemu; ja sam singlehandedly od niškog video kluba MB načinio giganta koji je danas, i to u vreme kad sam od usta odvajao da bih imao za iznajmljivanje kaseta)
ali
it's time to move on.

divx
dvd
bring it on.

ukratko, rasprodajem sve svoje video kasete:
klasici
rariteti
starci
noviteti
ludila
neviđene i neslućene stvari
sve ono što sam kasnije nabavio na trajnijem i kvalitetnijem formatu, koji usto još zauzima manje mesta u sobi...

cijena – prava sitnica.
svi vi što preferirate vhs, javite se na pm, šaljem katalog.
ponavljam – para je smešna, prodajemo da rasprodamo, ko se prvi javi – dobija!

Tex Murphy:
Ghoula razumijem, ali Spajdera i Tripa 100% i od srca podržavam  :lol: Long live VCR!

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version