FILMOVI, TV SERIJE, ANIMACIJE > FILMOVI

Šta sam lepo gledo, a da horor nije

<< < (1082/1082)

dark horse:
Odgledao večeras "Sve u isto vreme".

Film koji je za mene jako prijatno iznenađenje, emotivna nežna ljudska priča, drama koja sa početka nije delovala da može da isporuči, a sa svojim SF elementima je na dosta mesta pretila i da razočara. Ipak, film u celosti isporučuje, mada možda nije za bioskop.

Aleksa Topuzić:
Predhodni film koji sam gledao, a da je u sebi sadržao više od jednog Nikolasa Kejdža bio je "Adaptacija" ("Adaptation", 2002) i bio je odličan. No, od tada je prošlo mnogo ljeta, a Kejdž je u međuvremenu stigao da postane svašta: i Marvelov superheroj, i budžet- Indijana Džons, da bi danas širim masama bio najpoznatiji ipak kao junak mimova. Meni je zabavan još od njegovih "The Rock" dana, i na prvu najavu da bi mogao da se snimi film u kom on glumi samog sebe, rekao sam da ću to gledati. Dočekah i taj dan.
 "Nepodnošljiva težina blistavog talenta" (The Unbearable Weight of Massive Talent) koristi do balčaka to Kejdžovu internet slavu: svima je ovde jasno o čemu se radi, pa i samom Kejdžu koji se ludo zabavlja, čak uspeva da u drugačijem kontekstu pomene neke svoje legendarno dobre (i loše) replike iz drugih filmova, i da to ne ispadne bezveze. No, još važnije je da je sve jasno i scenaristi i reditelju, koji su pametno predstavili Kejdža onako kako internet zamišlja da je on privatno. Iako je preovlađujući ton filma zajebantski, ovo je vrlo pametno sklopljen film.
Pedro Paskal je odličan, kao Havi, Kejdžov pomalo uvrnuti fan; središte filma je odnos između njih dvojice, bromance ako želite; u kom njih dvojica stignu da se podsmehnu i filmovima koji se snimaju u Holivudu. Verujem da je u svrhu tog podsmeha u film uveden i podzaplet, koji je tu i čisto da bi stvar išla u nekom pravcu, da ne bude da gledamo Nika i Havija kako se vozikaju na suncu Dubrovnika (koji u filmu tumači ulogu Majorke).
Meni najbitnije - ovo je zabavan film, i ocrca ga preporučujem ne samo fanovima Nikolasa Kejdža, nego svima.

Labudan:
procurio Northman

Petronije:
Dobar je Northman. Iako vrlo predvidiv i možda ne baš najsrećnije kastovan, sklepao je to Eggers kako valja.

Sent from my SM-A715F using Tapatalk

Navigation

[0] Message Index

[*] Previous page

Go to full version